En tydlig tendens

Jag undrar om det finns någon som helst självkritik hos domarna efter att dom får kritik ? Vad jag hör så tycker man i stort alltid att man har gjort ett bra jobb.

Jag är dessutom väldigt nyfiken på vad kommissarien ritar ner i sitt protokoll.

Är det bara kontroll av sekretariatet och matcharrangemanget i stort då kan SBL slopa kostnaden för kommissarierna. Sekretariaten i SBL är professionella.

En kommissarie (ej från Umeå) berättade en gång för mig att han hade tagit upp ett flertal synpunkter på domarnas beslut under en tidigare match men att han inte hade ngn aning om hans synpunkter hade penetrerats.

Han hade inte inte hört ett ljud. Ingen feedback innebär ingen feed forward.

Jämtland vs Södertälje i måndags borde innehålla ett fulltecknat protokoll hos kommissarien.

Där tappade dom kontrollen på matchen direkt. Vi som tittar fick se en kavalkad av konstiga, felaktiga avblåsningar och likaså en kavalkad av icke avblåsningar. Spelarna tappade till sist kontrollen lite och det blev tuffa kommentarer och lite gruff.

Matchen mellan Umeå BSKT och Köping innehöll minst 3-4 foul under båda korgarna bara under de två första minuterna men det blundade domarna för.

Från en nära läktarplats så är foulen väldigt tydliga men det verkar som att domarna har blicken på bollen eftersom dom inte ser.

Eller väljer dom att låta det passera. Avvaktar man resultat innan man blåser ? 

Blir det offensiv poäng då släpper man kapningen, som borde rendera i foul. Så ser det i alla fall ut väldigt ofta.

En tydlig tendens är det att om Crew Chief inte blåser då tvekar de två kollegorna. Undantag finns.

Matchens grövsta stegfel inträffade framför ögonen på SBL´s # 1 utan åtgärd men som tur var så blåste gårdagens rookie i SBL för steg och det hedrar honom. Rookien gjorde förresten en helt klart godkänd insats med flera avblåsningar som de två rutinerade herrarna släppte. Heders.

Om en domare ser ett fel då borde hen blåsa även om det inträffar inom någon av kollegornas område men det verkar vara tabu i Sverige. Jag har hört att det är väldigt känsligt och uppfattas väldigt negativt av domare om någon tar avblåsning i”deras område”. Det är ju rent ut sagt löjligt.

Den basket som lagen presterade var inte mycket att hänga i julgranen men den var i alla fall inte sämre än den minst sagt svaga domarinsatsen.

Jag valde andra halvlek hemma i TV stolen. Tack och lov så hade knappast domarinsatsen att göra med matchens utgång.

BSKT´s returtagning är riktigt svag. Köping tog 12 fler. Hela 17 av Köpings var offensiva och helt klart avgörande.

När skotten tas då står BSKT kvar och kollar. Det gäller inte Botold. Lata spelare är det värsta jag vet. Det fanns några extremt lata när det gäller returtagningen igår. Ingen nämnd ingen glömd.

BSKT har en egen tifo med trummor och megafon som buar och häcklar motståndarna. Jag tycker att dom borde börja kräva mer fighting spirit från det egna laget och kräva mycket mer aggressiv returtagningen i stället.

Godmiddag