Det måste få vara rättvist

Den som var mest redo när kulan kastades upp i luften igår det var Frida Eldebrink. Hon visade upp klass och ett skytte som hon inte har visat tidigare i år. Hon var den som avgjorde matchen enligt mig.

Luleå spelade inte särskilt bra så med tanke på resultatet och matchens utveckling så förstår nog alla att Luleå har en stor chans att vinna nästa.

Om Luleå kan spela lite bättre försvar bara mot Eldebrink i morgon då har man en större chans att vinna match #2.

Det skulle vara klädsamt rättvist om Klara Lundqvist och Lollo Halvarsson skulle få lite fler foul. Landslags stjärnorna kommer undan med mycket. Dom hade en foul vardera igår trots att dom spelade 38 och 31 minuter. SÅ bra försvar spelar dom inte.

Jag tror att BC Luleå kan vinna ikväll om Larsson & Enbom ändrar radikalt på taktiken. Dom vet nu att dom inte klarar av att försvara på nuvarande sätt mot Norrköping. Dom vet att dom måste få till djup i spelet och mer poäng nära korgen. Kan dom ställa om ?  Kul om det går.

Som du vet så har jag tippat att Jämtland vinner i år så om det skall finnas en bra chans till det då måste dom vinna idag nere i Borås. Starta med jänkarna och Hampton och kräv leverans.

Synd med kollisioner i kväll ! BC Luleå vs Norrköping och Borås vs Jämtland spelas kl 19.04. Jag väljer att se Monaco vs Fenerbache LIVE i stället som startar 19.00. Barcelona vs Olympiakos 21.00 . Dom övriga som repris om dom blir intressanta.

Det blev en spännande start på kvartsfinal spelet i Euroleague. Maccabi skrällde med vinst i Aten mot Panathinaikos. Real Madrid körde som väntat över Baskonia. I kväll Barcelona vs Olympiakos och Monaco vs Fenerbache. Jag tippar hemmavinster men jämna bra matcher.

I franska LFB ligans slutspel blev det som väntat Montpellier(4) och Villenueve(1) som tog sig till semifinal där dom får möta Landes (3) och Tarbes (7). Ettan, trean och fyran plus sjuan spelar semifinal. Tarbes som slog ut tvåan Bourges borde få lättare motstånd i form av Montpellier.

Årets domare i SBL herr blev Rickard Eriksson. Jag röstade på honom just pga att jag tycker att han är den mest rättvisa och korrekta av dem alla. Tyvärr så har han inte dömt mer än en (1) enda match av 15 SBL och 3 Svenska Cupen matcher som spelades i Umeå i år. 

Det måste få vara rättvist !

Godmiddag