Halleluja vilken härlig skräll av BSKT boysen nere i Södertälje

trots tågresan och obekväm väntan. Det går att spela och vinna i alla fall. Snyggt.

Det blir ibland gnäll när man inte får flyga men, ni skall veta att det är härdande att åka tåg ibland och det stärker alltid lagandan när alla måste umgås i en kupé i en liggvagn. Det är jag 100% säker på.

Jag har tidigare klagat på både Butler och Peltier  att dom drar ner tempot i matcherna. Den här gången saknades Butler pga sjukdom och det innebar att BSKT inte behövde vänta på honom i anfallsspelet och det gynnade laget.

SBBK fick lite huvudbry hur man skulle göra med matchupen när the big man inte var med. Det rörde om i grytan. Hela deras gameplan krashade förmodligen. Södertälje hade svårt att hänga med i svängarna när BSKT kom in i flow.

Även Peltier & Eriksson-Hansson levererade bollen framåt snabbare än vanligt och det innebar många snabba attacker och avslutningar där SBBK inte hann med.

Jag hoppas att BSKT satsar mycket mer på snabba attacker i fortsättningen. 4-4, 4-3, 3-3, 3-2 avslut är en mycket bättre taktik än att spela 5-5.

Jag bjuder inte på någon hjälte för jag tycker att alla gjorde sitt när dom var inne på plan. Det var riktigt kul att se hur man öste på både i defensiven och offensiven.

Om laget försöker att spela på det viset i fortsättningen då kommer även publiksiffran att öka igen.

Någon kanske är negativ över flera bortkastade bollar i andra halvlek men det var symptomatiskt. Om man driver upp tempot, får lite flow då chansar man lite mer och då måste man räkna med ett antal bortkastade bollar också.

Det blir dock inget jullov för lagen i SBL herr. Träning hela den här veckan måndag till fredag. Ledigt den 23:e och julafton men redan på juldagen och annandagen måste kroppen igång eftersom BC Luleå kommer på besök den 27:e. Dessutom skall BSKT till Luleå den 30:e.

Jag tycker att det är för mycket begärt av SBL att hindra spelarna från att fira jul med sina familjer. Jag har skrivit om detta tidigare. Det är lätt att acceptera om man är högavlönade superproffs i NBA eller Euroleague men inte i SBL.

Jag efterlyser ingen extremledighet som förekommer i SBL Dam. Jag läste att Östersunds damer har hela tre (3) veckor uppehåll vilket innebär att till och med amerikanskor kan åka hem i tio (10) dagar. Det är för lång ledighet. Många kommer tillbaka tyngre och med tappad form.

Godmiddag