Obekväma åsikter……..

Idag kommer beskedet om Umeå BSKT får fortsätta i SBL och om elitlicensen är säkrad. Med tanke på nya ledningsgruppens arbete så är jag säker på att så blir fallet. Vi får se SBL basket i Umeå även kommande säsong.

Jag har för övrigt ofta åsikter som inte alltid faller i så god jord.

Jag tycker bl a att det är så trist att vi härmar NBA och NHL med dessa eviga 7 matchers serier i semifinaler och finaler.

I USA är det big business med TV sändningar och reklam plus att lagen har så många spelare så det är inga problem med 4-5 st på skadelistan.

I SBL slutspelet är det inte det sportsliga som är viktigast utan att restaurangklubbarna skall få arrangera så många matcher som möjligt så att cash flödet fortsätter så länge som möjligt.

Titta på stornationen Frankrike som är 14 ggr bättre än Sverige (förklaring nedan) hur man t ex gör i deras damliga. Kvartsfinalerna spelas i bäst av två (2) matcher. 

Frankrike har 14 spelare i NBA. Jag menar att man är 14 ggr bättre än Sverige numera och det tycker jag är ganska trist.

Sverige är ett litet land jämfört med Frankrike men vi har förutsättningar för att kunna hänga med internationellt men vi gör inte det trots att vi fostrar bra spelare.

Vad jag vet så har detta utvärderats nogsamt och åtgärdats.

Det gav resultat efter några år men sedan började det blåsa nya vindar på förbundet och Karlsson & Källmans upplägg skrotades till förmån för en som ”passar bättre i mellanmjölkens land”. Är det inte dags att skärpa till det igen ?

Chuck får inte ut max av sitt lag.

Han kanske är lite trött och att drivet inte räcker till för att få jänkarna att prestera på topp.

Vilket lag han har. Holder, Braxton, Zousoua, Hampton och Tamba. Jag skulle starta med dem och be dem lira hem vinsten. Låter naivt man så naiv är jag.

Euroleague slutspelet startar den här veckan. Hoops gissar att Real Madrid vinner med 3 – 1 mot Baskonia, Olympiakos tar Barcelona med 3 – 2, Monaco tar Fenerbache med 3 – 1 och Panatinaikos mot Maccabi blir en skräll med 2 – 3.

Notera att det är bäst av fem och big business även här.

Champions League Final Four spelas i Belgrad 26:e och 28:e april. Serbien och Belgrad framstår alltmer som basketens huvudstad # 1. Jag var där 1986 och 1987 men då märkte jag inte mycket av basketen. Basketen är nu religion precis som i Litauen.

Den 26:e spelar Lenovo Teneriffa vs Peristreri och Murcia vs Unicaja. Det unika med matcherna är att dom kommer att spelas på en  LED skärm som kallas för ASB Glass Floor. Golvet testades under U19 VM för damer 2023 och blev en stor succé. Om jag vore lite yngre då skulle jag ha köpt biljett för länge sedan.

Godmiddag