Spänning i luften efter slutsignalen

Den 17 april skrev jag att jag trodde att Håkan Larsson hade en ”räv bakom öronen” eftersom hans lag uppträdde så konstigt i den första semifinalen. Ville han invagga Norrköping i något ? Idag kan jag konstatera att jag hade fel. Det verkar vara Riipinen som har det.

Jag är ingen expert men så mycket basket har jag sett så att jag kan se att BC Luleå blir bortcollrade i anfall med jämna mellanrum av Riipinens mannar. Efter varje spelavbrott kommer en spännande variant som ofta avslutas med poäng. Bra coaching helt enkelt.

Den defensiva taktiken med ett mycket tätt försvar på BC Luleås guards tar bort udden i BCL´s spel. Norrköping spelar lite för bra försvar när motståndarna spelar P&R spel. Man försvarar bra mot just det och det krävs i dagens basket.

Gustav Hansson försöker hitta lösningar men övriga spelare är ofta på fel ställe. I fjol var dom på rätt plats när han spelade i Umeå BSKT.

Norrköping har fyra guards som kan jaga, pressa, hacka och hänga på BC Luleås två. Norrköping har helt enkelt råd med att dra på sig 2-3-4 foul på var och en utan att tappa slagstyrka.

Framförallt har man Adam Ramstedt som har varit strålande hela säsongen. Igår hade han i det närmaste lekstuga i BC Luleås försvar. Killen kan läsa spelet och är ständigt i rörelse och lagkamraterna förstår att dom måste passa bollen till honom och han levererar. MVP !

Jag gillar Norrköpings sätt att spela. Snabbt till anfall och tufft i försvar. Det enda jag inte gillar med laget är coachens ständiga gnäll och tjat och kroppsspråk mot domarna. Han är aldrig nöjd. Inte ens när han får en foul med sig för då vill han ha and one eller en osportslig. Konstigt att han får hålla på.

Men vad var det som hände efter slutsignalen ? Såg jag fel eller var det så att BC Luleå spelarna vägrade att ta Norrköping spelarna i hand efter matchen. Man gick snabbt fram till domarna men vände därefter och gick direkt till omklädningsrummet. 

Jag har kollat igen efteråt och det stämmer. BC Luleå tackade inte för matchen. Norrköping spelarna såg förvånade ut. Något måste ha hänt ute på planen under matchen som har skapat en extra spänning inför den fjärde matchen imorgon onsdag.

Monaco vs Fenerbache spelar samtidigt match #1 i Euroleague kvartsfinalen så jag hoppar över SBL live imorgon och tar repriserna om det händer något intressant.

I den franska damligan LFB gick Landes Basket enkelt vidare till semifinal efter två raka vinster mot det skadedrabbade Lyon. 

Sjuan Tarbes som vann hemma i match #1 med 17 poäng lyckade stå emot 2:an Tango Bourges och tog sig till semifinal med +3p. Katastrof för Bourges. Succé för coach Gomes i Tarbes som var FK för Sveriges damer för några år sedan.

I kväll säkrar troligtvis 1:an Villeneuve och Montpellier semifinalplatsen.

Fattar du att Villeneuve spelade Eurocup i Umeå mot Udominate för inte så många år sedan. Det var tider det. Jag miss förresten att hela deras lag plus coacher stod utanför hallen och rökte efter matchen när dom väntade på bussen. 

Södertälje vs Luleå BBK i kväll. Pressen måste vara stor mot det upp haussade Södertälje. Jag blir inte det minsta förvånad om Luleå skräller med en vinst i premiären. LBBK har definitivt kapaciteten. Frågan är bara vem som är mest redo och hungrigast när kula kastas upp i luften. 

Godmiddag