Det krävs lite Barthold för att vinna

Den stora frågan inför final #2 var om Frida Eldebrink skulle hålla samma klass som i den första matchen. Svaret blev JA. Hon är helt enkelt i form. Konditionen är bra vilket ger snabba fötter och bättre skottprocent och det i kombination med viljan att vinna blir tufft för LBBK.

Min andra fundering var om domarna skulle blåsa för stegfel och våga ta någon foul på Lundqvist & Halvarsson. Även på den frågan blev svaret JA. Den här gången bytte inte coachen ut dem när dom fick sin andra i den första halvleken och det var avgörande.

LBBK hade flow i inledningen men när Ryan och Vesterberg fick vila då kom Södertälje direkt tillbaka och släppte det aldrig. Om dom är trötta eller skadade då köper jag den vilan men om så inte är fallet då är det inte lyckade byten. En svag avslutning innebar 0 – 6 till Södertälje och 35 – 42.

Södertälje ser starka ut och dom spelar mer varierat än Luleå. I Eldebrink och Lundqvist har dom två krigande ”duracell kaniner” som vill vinna guld till Södertälje för första gången sedan 2012. Ingen av dem har vunnit SM guld tidigare. Övriga truppen är bra och spelar fn bra.

Luleå har absolut kapacitet att vinna i Södertälje på söndag men då kommer det att krävas en absolut toppning av laget och kanske lite mera zonförsvar igen för det var ju lyckat igår men tyvärr alldeles för kort stund.

Luleå måste skjuta med bra % för om inte skotten sitter då har man för det mesta ingen på de offensiva returerna. Här ser båda Luleå lagen ut på exakt samma sätt. Anfallsspelet är lite för mycket rörelse i sidled och alldeles för lite i djupled. Är min spelfilosofi old school?

Publiken buade i slutet av matchen pga några fysiska kollisioner. Jag vet inte om man buade åt Eldebrink eller åt domarna. Eldebrink spelade tufft och vägrade att tappa matchen och det köper jag. Det är upp till domarna att göra jobbet. Domarna hade en tuff afton med många märkliga beslut. 

Lagen tackade varandra och domarna för matchen trots allt och det var snyggt.

Förresten så är det riktigt pinsamt att inte vår enda kvinnliga elitdomare Månson får döma alla finaler. Det tycker jag är självklart. Det kan inte ha att göra med kostnaden. Jag tror att någon har klagat pga hennes utmärkta rättvisa insats i match # 1.

Luleå publiken buade men man har kanske glömt att man för inte så många år sedan hade en spelare ”som aldrig tog några fångar” vara sig på hemmaplan eller bortaplan. Anna Barthold spelade stenhårt och skrämde skiten ur spelare när det var dags för chrunche time i finalserien. Det gav guld.

I kväll är det final countdown för BC Luleå och då krävs det lite Barthold för att vinna.

Om BC Luleå kan attackera Ramstedt och Schüberg från start och få lite foul belastning på dem igen då kanske kanske man kan undvika att gå på semester. Det är knappast möjligt att vinna i Norrköping genom att bara lita sig till distansskyttet. Attackera korgen utan P&R.

Godmiddag​