Kanske lite underskattning också……

BSKT hade ingen chans alls mot Södertälje även om det blev lite jämnare i starten av den fjärde perioden. Södertälje slappnade av och luftade bänken och vips så kom BSKT tillbaka med en frejdig offensiv signerat svenskar. Det var kul att se så länge som det varade.

Lindqvist levererade all time high med 22p på 37 minuter. Överraskande för han brukar nästan alltid få 2 snabba foul i matchinledningen och hamna på bänken. Tisdagens domare blåste inte på någonting i matchinledningen. Inte ens om det hade varit ”benbrott och dödsfall” hade pipan ljudit. (OBS ! Ett skämt för att belysa den höga toleransnivån)

Botold var utan tvekan en positiv injektion med fartfyllt och frejdigt spel. Helt rätt agerande när han äntligen får chansen på plan. Han gav 100% och tvekade inte att ta öppna skott eller att ta en foul när det var nödvändigt. Bra att Botold fick 19 minuter. Han borde få det i varje match från och med nu.

Peltiers fem turnovers var inte bra. Det var bl a slarviga försök till samspel med en Butler som inte var med i matchen. Det måste en pg känna av direkt. När dessutom skyttet inte fungerar 4 av 16 då gäller det att som pg snabbt värdera hur man skall förvalta bollen.

Finke har problem med ryggen. Det förklarar hans svaga match. Han ställde upp för laget men egentligen borde han nog ha stått över. Han undvek tydligt kontakt under korgarna och ärligt talat så gjorde han då ingen nytta för laget.

Eriksson-Hansson är inte snabb men han gör i alla fall ett bra jobb som pg när Peltier behöver hämta andan. Behöver han förresten det så ofta ?

Eriksson -Hanssons skott är långsamt men bra och känslan finns i handlederna för att attackera och avsluta med floaters. Kanske borde han spela mer eftersom BSKT inte satsar på riktigt snabbt spel.

Czerapowicz gavs inget som helst utrymme. Alla vet idag att han är en riktigt bra skytt. Det som är trist det är att de som markerar honom håller i honom. Han måste slita sig loss. Det är anmärkningsvärt att det får förekomma i SBL. Vissa spelare får spela försvar på det sättet.

Det förekommer inte internationellt för då blir det fight.

Om jag vore Czerapowicz coach då skulle jag uppmana honom att kapa de försvarare som håller fast honom. Det räcker inte med att slita sig loss för då får han varning för flopping.

Det måste kosta att spela grisigt. I fjol spelade alla på samma sätt mot Daniel Hansson. Måste ha varit hopplöst att lira i många matcher.

HOOPS gissade bra när det gäller Uppsala. Jag misstänkte att Nikolaidis skulle klura ihop en bra taktik för att kunna fälla BCL. Jag gillar hans sätt att spela med laget. Snacka om att få ut max av spelarmaterialet. Om han får lite mer kvalitet till laget då är dom med i semi racet.

Jag gissade även ganska bra när det gällde Nässjö vs Jämtland. Jag är imponerad av Nässjös sätt att spela. Laget är solidare och stabilare i år och det kommer att gå bra för dem.

Nässjö coachen hade Tromsö i fjol och dom spelade bra när dom var i Umeå på försäsongen.

Adnan Chuck kan sina spelare och gav Try Holder ansvaret att ta det sista skottet och killen levererade en lååång trea till 1 p vinst. Halleluja.

Det som också var anmärkningsvärt i omgången det var de spanska Södertälje spelarna Mejas 20p och Buerberi 16p. När dom spelade i Umeå i försäsong cupen då var dom verkligen bedrövligt dåliga och många med mig trodde nog att dom skulle få en enkelbiljett pronto. Nu dominerade dom.

Kanske lite underskattning av BSKT staben gissar jag.

Godmiddag