Vilket tjoller om Zahui i SVT.

Jag tror att det bästa vore om hon lät bli att göra insinuerande uttalanden i media och hänvisa till rasism. Om det fanns problem tidigare då borde hon ha agerat direkt i stället för ”the swedish way” nämligen skitsnack efteråt.

Jag har hört en hel del om förhållandet spelare emellan i landslaget tidigare från olika oberoende initierade källor. Det som har framkommit stämmer säkert, men inte ens HOOPS vågar skriva det jag har hört för då blir det livat.

Men så mycket vågar jag skriva nämligen att jag tycker att Zahui aldrig har varit tungan på vågen i landslaget. Hon har ofta fått vara ansiktet utåt.

Jag blir förvånad när landslagschefen Lars Johansson i SVT säger att hon har haft ”en framgångsrik landslagskarriär”.

HOOPS åsikt är att man nu borde städa rejält och börja om med ett landslag med spelare som ”skriver på en överenskommelse” om minst fem år med rejäl fysisk träning under sommaren och att man ställer upp på ett flertal träningsmatcher för att förbereda sig på bästa sätt.

De som comittar sig är med fullt ut – Punkt. Men så lär det inte bli……………..

Noterade att BSKT coachen satt på läktaren och pratade med Cole Welle i lördags i samband med annan match. Jag skulle bli glad om han kom tillbaka för han var iaf enligt mig lagets informella ledare i fjol och inte Gustav Hansson.

BSKT saknar en rejäl informell ledare idag. Ingen fyller Welles skor och det är just nu en svaghet. Jag tror att det blir svårt att få honom tillbaka för han är besviken på att han inte erbjöds att komma tillbaka. Jag hoppas att jag har fel.

BSKT vs Södertälje om sex timmar. Jag tror att de flesta tror att Södertälje vinner med tanke på deras fina inledande 5 matcher. Durham har sett vass ut men kanske lite för mkt solo ibland.

Jag tycker att Södertälje borde ha vunnit senast men av någon anledning så spårade dom ur under de sista fem minuterna med solokörning och lite konstiga avslut.

Det såg ut som att det var coachen som villa ha de avsluten men det blev ju helt fel. Om jag hade varit coach då hade jag mått dåligt efter den matchen för det var en onödigt förlorad match.

Om BSKT kan få till samma prestation som borta mot Köping då kan det bli en vinst. BSKT spelade fysiskt och bra försvar i Köping, kontrollerade returerna under egen korg och. dessutom var Czerapowicz och Finkes skytte mycket bra.

Jag blir inte helförvånad om gårdagens Köping vinst över Borås följs av BSKT vinst mot Södertälje, Nässjö vinst mot Jämtland och Uppsala vinst borta mot BC Luleå.

Lagen i SBL är inte stabila än. Vad som helst kan hända om ett lag får det att stämma.

Kvällens toppmatch spelas kl 18:00 mellan Darüssafaka – Teneriffa i Champions League. Jag skulle helst vilja se den live men jag får nöja mig med en repris senasre på kvällen.

Senast satte Sasu salin sju (7) treor i den andra perioden och alla assist kom från Marcelinho Huertas, som är min speciella guard favorit.

Godmiddag