Det börjar kännas som att jag är klar med herr elitbasketen i Umeå.

Matcherna är för mig inte längre njutbara när det är så lätt att genom fysiskt spel neutralisera de bättre spelarna i ett lag. Vår liga är mot vissa experters åsikt inte tillräckligt bra för detta.

Skyttarna håller man i eller knuffar så att dom inte kommer i läge när dom springer för att använda en screen. Ingen spelare vågar säga ifrån eller gnälla för då blir det dubbelt värre med trash talk på planen.

Rörliga screenar tvingar playmaker att ta omvägar för att inte bli skadad. Lagens playmaker får ta emot kroppstacklingar och armkontakt som lätt kan styra en spelare från korgen. Skadorna kommer var så säker.

Inside spelare kan man tackla med torso nästan hur mycket som helst. En del spelare kan till och med få använda armarna för att knuffa en post spelare från korgen.

Dom svenska domarna har tagit på sig ett extremt stort ansvar i år när man har höjt tolerans nivån och avvaktar så länge innan man blåser.

I senaste matchen såg jag Kalpakas blåsa en foul långt efter att situationen var över.

Det var inte fel för alla på läktaren såg att det var foul i det första läget men domarna avvaktade länge. När det inte blev poäng för Norrköping då kom avblåsningen av crew chief långt efter händelsen.

Till råga på allt så är ljudvolymen i hallen klart över tillåten decibel. Signal-tutan på kortsidan har smärtsamt högt ljud.

Bakgrundsmusik samtidigt som den entusiastiska speakern manar på aktörerna gör det hela extremt rörigt. Jag förstår att många inte står ut med ljudnivån och inte kommer tillbaka.

Det kanske passar ungdomar som fortfarande tillbringar helgkvällar på hoppa disco, rave eller vad det numera kallas men den ljudnivån är inte lämpad för småbarn och vi lite äldre. Synd att vi kanske måste välja bort favoritsporten live.

Jag åkte faktiskt hem i halvtid på fredagkvällen och det berodde inte på att Norrköping hade en storledning utan det var helt och håller beroende av att domarna tillåter för grisigt spel och den alldeles för höga ljudvolymen.

Det var som man brukar säga oliiiiidligt i alla fall för mig och min kompis.

På lördag köpte jag Östersund dam mot Södertälje. Trodde att det skulle bli en bra match men oj vad jag bedrog mig. Det var en dålig basketmatch.

Södertälje vann ganska lätt mot Östersund så mitt förhands tips att Östersund missar semi står fast tills vidare. Södertälje var inte särskilt bra.

Bristen på en ”Popkey playmaker” i Östersund och förmåga att få in bollen till Kelliher vid rätt tillfälle och från rätt vinkel lyser med sin frånvaro. 

För alla inblandade runt det svenska damlandslaget är det dags att inse att det är läge att satsa på en helt ny generation spelare.

Det är mycket tveksamt att ta med spelare som har ”lagt av” om och om igen. Med tanke på att laget saknar många bra spelare så är det orimligt att kräva att laget skall klara av EM kvalet. GB är för bra för Sverige och Danmark troligtvis lika bra som Sverige liksom Esti.

Västerbottens Kuriren verkar ha blivit en inaktuell blaska som bara innehåller gamla topp nyheter och lokala ej aktuella nyheter. Det grundar jag på det faktumet att tidningen numera redigeras i Karlstad och att allt material som skall med i tidningen tydligen skall vara inne så tidigt så att det inte ens finns plats för en så tragisk händelse som den skjutningen som inträffade på måndag i Bryssel. 

Nyheten var ute på sociala medier vid 20.30 och ett världskänt faktum vid 21.00, men trots det inte en enda rad i tisdagens VK eller VF papperstidning. Det går knappas att motivera varför man skall annonsera i tidningen eller ha ett abonnemang på papperstidningen när den inte är aktuell med de största nyheterna. Dags för att börja stoppa pressarna igen om ni vill att tidningen skall överleva några år till.

I kväll kan du som vill njuta av Partizan mot Barcelona i Euroleague på ViasatSport och Teneriffa mot Cholet på Courtside1891.

Godmiddag