R.I.P Per Väppling

Den 18 september skrev jag om att en av Umeå basketens stora supportrar hade drabbats av aggressiv cancer.

Per Väppling, 62 år hade hoppats att som nybliven pensionär få njuta av pensionen med familjen men då tog ödet över. Pär gick bort den 21 september. Vila i frid Per. Jag är säker på att många bland basketfolket tänker på dig och familjen.

SM veckan gick back med miljoner. Det som är trist det är att VK då väljer att lägga upp en bild på 3X3 basketen som spelades på Rådhustorget.

Bagaget efter A3 konkursen och skriverierna om skulder för BSKT hänger som en kvarnsten runt halsen på klubbarnas ledare. Det blir inte lättare för en ny marknadsansvarig säljare att få tag i sponsorer med sådana negativa bilder.

Kostade 3X3 basketen Umeå stad någonting alls? Knappast. Det var KFUM som lade planen och det var KFUM som plockade bort den.

Om Umeå Kommun fick stå för resor och logi för speaker och domare som kom från Stockholm så var det peanuts i sammanhanget.

Det hade varit mer rimligt att använda sig av bilder från rallytävlingen eller alla avstängda gator med inhyrda staket som kostar skjortan att genomföra men icke då.

Södertälje mot Uppsala var inte vackert men det är bara segrar som räknas och Södertäljes veteraner tog hem det.

Jag håller med det Spires säger i dagens LT.se. Det är bara en fördel med kort rotation och deras rutin. Vad jag kan se är dom lite sega och trög startade i match inledningarna men när dom kommer igång då kan dom lira. Om man skall slå dem då gäller det att sätta in stöten i första halvlek.

Borås mot Luleå blir intressant. Om Borås spelar lika stabilt som i Umeå i tisdags då vinner dom.

BSKT har väldigt små chanser i Köping, men om det skulle bli vinst då vore det en bonus.

Kvällens intressanta match är kvalfinalen mellan Norrköping och Benfica.

Supercup dam matchen mellan Fenerbache och Lyon (109 – 52) var inte mycket att se. Lyon hade för många bra spelare på läktaren.

Godmiddag