Lägger dom av nu eller….vad händer

Det blev ett par dagars uppehåll med text i HOOPS och under söndagen en domarutbildning med nestor Ulf Öhrman här i Umeå.

Ulf satt kommissarie på lördag kväll i Östersund och kom hem först 22.30, steg upp och körde till Umeå kl 04.00 för att kunna starta kursen 09.30. Respekt.

Läste dagens NSD och noterar att krönikören inte är nådig mot ledningen & styrelsen i Luleå BBK för hur man har skött föreningen den här säsongen.

Kritiken grundar sig på att man tappade Ellen Nyström och några misslyckade värvningar plus att man inte ersatte skadade Allis Nyström.

Det känns som oerhört hård kritik mot Sandberg & Nilsson eftersom dom är fullt ansvariga för lagets värvningar. Dom hade inte tillräckligt med budget för att behålla Ellen Nyström.

Hon skulle ha kostat lika mycket som två bra amerikanskor om hon hade blivit kvar.

De hemskickade amerikanskorna var en miss men även solen har sina fläckar.

Skador kan man inte skydda sig från. Tänk efter. Hur många utländska herr och damspelare har blivit hemskickade under säsongen ? Det är minst 20-25 st totalt.

LBBK och coacherna har gjort en strålande säsong med det spelar material som man har haft till sitt förfogande. Det är i stället Norrköping som får ta fram skäms kudden för att dom inte kunde betvinga Luleå BBK med tanke på sin laguppställning.

Eldebrink & Halvarsson var som bäst i finalserien och det blev avgörande. Även Lundqvist var återigen riktigt vass. Dessa tre damer var lite vassare och alla kunde nog se att Ryan i Luleå inte kan vara helt ok i kroppen och det betyder för mycket för Luleå.

Lägger dom av nu ? Dom är 36-36 år. Gör dom en Baresso ? Vad händer med Lunqvist ? Hon är kort men med den spänsten och snabbheten finns chansen till spel i utlandet. Vem vågar satsa på henne ?

Det blir spännande att se vilken riktning den svenska damligan tar kommande säsong. Jag tror att alla lag kommer att ha mindre budget och att man behöver tänka igenom ordentligt vilken nivå som är den rätta.

Gav Borås bort match fyra till Jämtland ? Det finns dom som tror att man gör så för att få avgöra hemma och samtidigt casha en 1/4 miljon med en nästan fullsatt hemma arena ? Det finns faktiskt dom som tror på den teorin. Inte vågar man gambla på det viset.

Godmiddag