Starkt av Norrköping

Norrköping slog ut mitt forna favoritlag Bakken Bears på onsdag och fredag den 13:e kommer dom till Umeå……….

Det trodde jag inte skulle hända, men Bakken Bears är inte lika bra som tidigare. Kalev/Cramo som Norrköping besegrade i första kvalmatchen på måndag var också sämre än i fjol. 

Bara Evans, Jucic och Bolin av de bättre var kvar i BB från i fjol men laget var ändå bra.

Det blir Benfica i finalen. Ser svårt ut men man vet aldrig. Lycka till på fredag kl 20.00. Den matchen missar jag inte även om BSKT spelar samtidigt.

Euroleague Kval Damer

Ellen Nyströms nya lag Sepsi slog ut TTT Riga och avancerade in i Euroleague. Antalet svenska damspelare som har spelat i Euroleague är ganska få.

Det var starkt av dem att vinna i Riga för där brukar TTT vara svårslagna. Jag trodde att Riga skulle gå vidare men Sepsi spelade klassen bättre i match två. Nyström spelade fysiskt den här gången och var mycket bättre och satta viktiga avgörande treor. 

London Lions blev utslagna av DVTK från Ungern. Det måste vara en svår missräkning för LdL eftersom dom har köpt ihop en drös med vassa spelare. Polkowice vann komfortabelt hemma mot Besiktas. Även Polkowice har handlat friskt i år och det gav resultat. Resultaten innebär att även DVTK och Polkovice följer Sepsi in i Euroleague som startar kommande vecka.

Per Törnquist blev ny klubbdirektör för Umeå BSKT.  Personligen tycker jag att titeln borde vara Marknadschef eftersom arbetsuppgifterna enligt media är att dra in kulor till klubben.

En klubbdirektör har normalt till uppgift att ha kontakt med coacher och spelare, troligtvis även boka resor och logi samt en del representation mot SBL och andra. Det är bara att hoppas att han och övriga ideella krafter kan leva upp till den målsättning man har stakat ut.

BC Luleå hade en ny spelare på gång långt innan Gehrke blev skadad. Dom har insett att Sjöberg inte riktigt håller måttet och handlat en till femma. Ingen svensk satsning direkt men väntad om dom skall hänga med i racet mot semifinal.

I morgon är det match för BSKT på bortaplan mot Köping.

Jag kan garantera att det kommer att bli tufft mot dem för Köping har värvat hårt arbetande amerikanare i år. Dom nya killarna ser ut som ”Kurt Rambis typer” om du förstår vad jag menar. Det gör du inte.

Godmiddag