Ingen panik & vilken nesa……..

Det blev en vinst borta mot Köping och det kallar jag för en bonus. Köping är ett lag som man kan vinna mot.

BSKT har sett för svaga ut i försvar i alla matcher utom möjligtvis den jämna mot BC Luleå i början av månaden. Igår spelade BSKT solitt försvar och när man dessutom hade krutet torrt då blev det en vinst.

Jag tror att de flesta inser att Köping, Uppsala, Södertälje och Nässjö är de lag som BSKT har chans att ta poäng mot. Kanske även mot BC Luleå om man gör en lika bra match som mot Köping. Topplagen Norrköping, Borås och Jämtland lär inte gå att rubba.

Jag lider med Norrköping idag. Dom blev sönder manglade i den sista perioden av Benfica. Toleransen från domarna var hög. De blåste nästan bara för benbrott och dödsfall. Norrköping orkade inte stå emot men man kämpade otroligt bra.

Luleå BBK damerna förlorade igår träningsmatchen mot Uppsala med 74 – 72.

Ingen panik. Det är normalt med en rejäl inkörningsperiod med ett nästan helt nytt lag. Tre amerikanskor, E Nyström, Ponturo och Trygger är borta. Ett helt nytt lag tar tid att få att fungera. Sandberg tar det cool och bygget är klart till slutspelet.

Svenska Handbollsförbundet har beslutat att lägga en damlandskamp mellan Sverige och Luxemburg i Umeå. Kul det för det var länge sedan det spelades handboll på hög nivå i Umeå.

Det normala borde vara att matchen spelas i Ishallen (5000) eller Innebandyhallen (3000) eller möjligen Umeå Energi Arena men icke.

Handbollsförbundet valde privata Thoren Arena. Vilken nesa för Umeå Kommun. Handbollen väljer en hall med toppmodern teknik och restaurang så klart. Det måste vara den slutgiltiga signalen för kommunen att det är dags att fixa en riktig multiarena centralt och det pronto.  

Godmiddag