Jag fick scrolla och leta

i Expressen en längre tid för att hitta något om basket i lördags efter premiär omgången.

Jag hittade ingenting om matcherna däremot en intressant intervju med Jonte Karlsson.

Kul förresten att Expressen har tagit in Jonte Karlsson som expert då SBL har studioinslag. Det är inte många som har sådan koll på herrbasket som han.

Märkligt att Expressen går in som media leverantör och huvudsponsor och så lyfter man inte fram sporten mer.

Jag köper inte papperstidningen så jag vet inte om det fanns ngt där. Troligtvis inte. Man vill bara tjäna pengar på streamingen så klart.

På söndag såg jag Umeås lag i BEH förlora mot RIG Luleå.

Inte särskilt konstigt med tanke på att de som spelar i RIG skall vara landets bästa spelare i de åldersgrupperna. Jag tycker att Umeå BSKT gjorde det ganska bra men matchades ganska konstigt. Bra spelare får sitta för mycket på bänken.

Jag såg samma tendenser i BED matchen.

Om syftet med spel i Basketettan är att utbilda spelare och inte bry sig om resultatet då förstår jag den konstiga matchningen, men frågan är vem man utbildar för.

Ligalaget Umeå BBK(A3) finns inte längre att utbilda till och i SBL herr lär det inte bli många minuter för spelare i BEH.

SBL herr är precis som vanligt i början på säsongen. Lag som man tror skall förlora (Södertälje) vinner. Det kommer oväntade resultat i nästan varje omgång.

BC Luleås storvinst över BSKT med 25+ glömdes snabbt bort när de blev överkörda av Jämtland igår med liknande siffror. BC Luleå såg ut som vilsna skolpojkar helt plötsligt.

Håller tummarna för Gehrke. En trevlig kille utanför plan. En tuffing på plan.

Jag tycker att han hade tagit ett steg till i utvecklingen när han spelade i Umeå för några veckor sedan.

Senaste knäskadan fick han när han var i Umeå. Jag körde honom till och från Sports Medecin några gånger. Om det är en ny korsbandsskada så är det riktigt tufft för honom.

Tra Holder var kul att se liksom unge Johansson. Jag skrev redan i fjol mycket gott om Seth Leday när han var i Södertälje. Han kunde ha hjälpt dem mycket mer i fjol men han fick spela alldeles för lite. Han dominerade fullständigt runt korgarna redan i fjol. Chuck såg potentialen.

När Jämtland spelade med de fyra importerna och Johansson då skojade dom med BCL. Nästa torsdag studerar jag Jämtland från courtside när dom möter Zaragoza i Euro Cup kvalet. Z är bra men kanske kan Jämtland spela med dem på hemmaplan. Tra Holder är nyckeln och att hänga med i tempot.

Jämtlands taktik att stänga ner Gustav Hanssons attacker mot korgen fungerade och BCL kom helt ur rytmen. Det är nog lite för tidigt på säsongen för att coach Larsson skall kunna korrigera en sådan detalj under pågående match. 

Södertälje vann mkt överraskande hemma mot Nässjö trots att man spelade med fem spelare som gjorde alla poäng. Det märkliga i sammanhanget var 34 – 16 i första perioden och inga foul dömda enligt LT.se. Patetiskt.

Strongt av Norrköping att vinna mot Kalev/Cramo, som inte var lika bra som i fjol men spelar roll. Bakken Bears blir svårare i morgon men även det kan gå. Vi håller tummarna för dem. Kul med Dawit som satta skotten suveränt.

Sju timmar till uppkast mellan BSKT och Borås när jag skriver detta. Blir det en ny överraskning i kväll ? Knappast.

Godmiddag