Hoppas att tjatet om

bröderna nu upphör när match # 1 är avklarad. Luleå är och var alldeles för bra mot ett Umeå BSKT som inte var redo för match. Spelarna var inte tillräckligt laddade. Det fysiska försvar som man visade upp förra helgen var som bortblåst.

BC Luleås Mucius (22p) och D Hansson (19p) som var svaga i cupmatchen förra helgen underskattade man i BSKT och det räckte för att dom redan i första halvlek skulle få utrymme och bomba BSKT sönder och samman. Försvaret mot dem var för svagt.

Det var där matchen gick förlorad. Avståndet blev för stort. Resten av matchen var en formalitet. 

Det finns annat än slutresultatet att ha focus på och då tänker jag på t ex Butler och Chatham och bristen på en riktig pointguard.

I mina ögon är jänkarna inte redo för SBL. Jag saknar Cole Welle. Han hade gjort betydligt mer nytta i laget idag än Butler. Jag skulle agera och men antagligen finns inte resurserna.

Jag hoppas att man inser att man måste agers och börjar leta efter en ”riktig pointguard”.

Det är ingen kritik mot Peltier. Han är en bra attackspelare men ingen riktig pg. Han fyller en roll som back up pg eller som  vass 2:a bara han är 100% och beredd att spela hårt och riskera mer.

Matchningen av laget var konstig. Kanske beror det på skador eller slitna spelare eller någon konstig matematik om hur många minuter spelare bör få på planen.

Förlust siffrorna inte har ngn betydelse i sammanhanget. Jag skulle ha letat efter fem spelare kan spela bra tillsammans. I stället för att matcha alla när matchen var över.

Jag har nu sett alla lag i en hel tävlingsmatch.

BC Luleå blir bra i år, men både Nässjö och Köping är helt ok. Om Uppsala får in mer USA power då kan dom också vinna en hel del. Jämtland såg risiga ut men Holder spelade inte och han är deras bästa så dom är med.

BSKT får det tungt med dagens lag men man kommer att vinna då och då.

Om BSKT kan prestera som dom gjorde hemma i Svenska Cupen mot BC Luleå då kan man vinna kanske 30% av matcherna. Frågan är om det räcker till en slutspelsplats. Knappast.

Godmiddag