Europa dominerar i VM

Jag pratade med nya BSKT coachen Gabo Loaiza och det visade sig att han trots förlusten mot Jämtland var ganska nöjd med lagets prestation med tanke på att lagets big man Will Butler inte var med och att han valde att ge alla spelare hyfsat med speltid.

Jag har inte sett matchen så jag kommer inte med någon HOOPS analys den här gången mer än att det var glädjande att notera Peltiers 26 poäng och bra stats som pg.

Jag tippade Australien i final i basket VM innan starten och jag tippade Frankrike till semifinal. Dom blev utslagna i gruppspelet. Helt sinnes.

Att Spanien inte skulle ta sig till semifinal var också klart för mig men att dom skulle missa kvarten är också sinnes.

Europa dominerar med sex av åtta lag i kvartsfinalerna vilket bevisar att Europa spelarnas framgångar i NBA är helt logiska.

I kvartsfinalerna möts följande lag:

Litauen vs Serbien

Jag tror att Litauen fortsätter att vinna som dom gjorde i Sverige 2003.

Italien vs USA

Italien har flyt i VM så jag blir inte chockad om dom vinner. USA´s extrema hjälpförsvar kommer Italien att nyckla upp. Om skotten sitter då vinner Italien. Rent logiskt så borde USA vinna.

Tyskland vs Lettland

Lettland har också flyt och med flow kommer man långt. Jag blir inte förvånad om dom även knäcker Tyskland.

Kanada vs Slovenien

Jag trodde inte alls på Slovenien när Cancar slet av hälsenan men dom har visat på hög kvalitet och respekten för Doncic är nog ganska stor även i Kanada.

Litauen vs USA och Lettland vs Slovenien i semifinal tippar jag men eftersom jag har tippat så illa så blir det nog något helt annat.

Godmiddag