Ge alla rejäl speltid i de tre träningsmatcherna i år

Miljöombytet blev för stort och hemlängtan för stark så den omskrivne Letino som kom till Umeå BSKT för bara en vecka sedan åkte hem igen. Jag tror personligen att han insåg att antalet minuter på parketten i SBL skulle bli väldigt få och valde då att åka hem.

Jag skulle bli förvånad om Umeå BSKT har någon chans mot Jämtland idag.

BSKT saknar flera spelare. Butlers frånvaro innebär stora problem med Jämtland inside och på returerna.

Peltier kommer att spela sin första fullkontakt match på över ett år. Det är bara att hoppas att han vågar släppa loss efter korsbandsskadan. Om man håller igen och är rädd då är risken stor att man kan skada sig igen.

Jag tror att Czerapowic och Finke kommer att klara sig bäst idag. Anledningen till det är att dom såg ut att vara bäst fysiskt tränade INNAN dom landade i Umeå.

Förhoppningsvis så kan även Jönsson få lite utrymme för sitt fina skytte.

Chatham blir spännande att se. Jag trodde inte alls på honom när man började att titta på honom för ngn månad sedan. Jag sade nej. Han har stundtals visat fina takter under träning.

Jag sade förresten nej tack även till Lawson som spelade i Umeå för 4 år sedan.

Han tjänar nu nästan 100 tkr i månaden i sin nya klubb. Alla kan bli bättre om motivationen finns till hård träning. Det är så enkelt i sportens värld. Den myckna träningen ger resultat oavsett vad vissa okunniga tycker.

Jag hoppas att coacherna inte satsar på vinst idag. Det vore naivt. De första träningsmatcherna borde vara sådan att alla unga och egna produkter som är med i bussarna får spela minst 5-8 minuter och en liten chans att visa vad man klarar av.

Balibrea toppade enligt mig för hårt redan vid träningsmatcherna och inte blev det bättre under säsongen vilket innebar att många ledsnade. BSKT tappade egna produkter pga detta.

Strävan mot vinster och högre placering har alltid sitt pris. Frågan är om man har råd med det i Umeå BSKT.

Finland avslutade med två vinster och lyckades på så sätt ta en av de åtråvärda platserna i kvalet till OS i Paris 2024. Snyggt jobbat av Suomi.

Godmiddag