Vad väljer du ? VM finalen eller BSKT vs SBBK

Det börjar närma sig mer och mer för lagen i SBL. Jag tycker att det märks på hela tränarstaben i Umeå att det närmar sig. Röstvolymen ökar, hök ögon granskar varje rörelse, träningarna filmas och kommenteras i detalj, det gäller för spelarna att vara på tå för slapphet upptäcks direkt.

Till helgen skall Umeå BSKT ta sig till Östersund för en träningsmatch mot Jämtland.

Jag kan redan nu räkna ut att det kommer att bli jobbigt med tanke på alla skavanker som man har i BSKT truppen.  Många rehab tränar just nu. Undrar vilka som kommer att spela ?

För Czerapowicz, Yemane, Finke, Chatham, Lindqvist, Jönsson, Lundmark och juniorerna Strömsten och Andersson blir det mycket att göra.

Jag skulle nog ha ställt in Östersunds resan och satsat på tillfrisknande för alla till helgen 8 – 10 september i stället.

Hur har man i Östersund löst domarfrågan. Alla elitdomare och kommissarier är ju på sin obligatoriska samling inför SBL starten. Det finns inte några lämpliga domare i Östersund som bör få ett så stort uppdrag. Öhrman är nog fortfarande bra men han är ju snart 75 år.

För två år sedan när BSKT arrangerade BSKT Cupen samma helg då fick man ta in Lahdo Sharro och Staffan Andersson som inte längre dömde aktivt i SBL och någon till för att hålla standarden. Dom dömde föredömligt men………

………..Det sågs inte med blida ögon från SBBF ledningen på hur BSKT löste det då, så hur gör man nu ? Kanske Saulius Rachys som inte dömer i SBL kan ta med sig någon kompis till Östersund.

VM rullar vidare på dagtid vilket innebär att jag inte ser alla matcher live.

VM finalen hade jag tänkt se på söndag den 10 september kl 14:40, men till min förvåning ser jag att Umeå BSKT har lagt träningsmatchen mot Södertälje kl 15:00. En kollision som troligtvis innebär att basket frälsta är otrogna och stannar hemma och ser VM finalen i stället.

Godmiddag