Ei paikka peli

Rajacic kapar Finland vid fotknölarna efter förlusten mot Tyskland. Han menar att dom borde ha gjort sitt bästa och kämpat ända till sista sekunden. 

En naiv tanke av Rajacic den här gången. Tror han verkligen att hans eget hemland Serbien hade uppträtt på annat sätt ? Knappast troligt. 

När Finland hamnade i för stort underläge då insåg dom liksom alla som kan basket att matchen var över och då blev det bara en transportsträcka till slutsignalen.

Finland skall som avslutning på VM spela om platserna 17 till 32 och det känns knappast särskilt inspirerande men man sparade i alla fall lite krafter till de matcherna. Klokt. Allt annat hade varit naivt.

”Varför spelade inte Finland zon mot Japan” är en kommentar som jag också har hört. -”Dom hade ju ingen chans att hänga med i de Japanska guardernas en mot en attacker”.

Svaret är enkelt och finns att läsa på Finlands hemsida. -”Japans guards är helt enkelt för bra skyttar för att vi skall kunna lämna dem öppna”. Ei paikka peli (ingen zon).

Har du kollat in South Sudan ? Långa gängliga lirare med smala ben. Dom spelar vild attackbasket och skjuter utan minsta tvekan så fort dom får syn på ringen, och dom skjuter bra. Det lär knappast bli vinst mot Serbien i sista gruppmatchen för avancemang men en frisk fläkt det är dom.

Jag såg South Sudan spela kval till VM för nästan ett år sedan. En av matcherna spelades på ett sprucket betonggolv. Korgställningarna var skraltiga med en sängmadrass framför ställningen som skydd och det var träplankor.

Det gick bra det också och South Sudan har redan vunnit i VM mot Kina. Vilken upplevelse det måste vara för dem att bara delta i VM. BSKT borde börja värva i South Sudan.

Norrköping dam tappar sin duktiga unga guard Eklöf till Östersund. Det kostar att ta in två amerikanska guards för då räknar de egna spelarna snabbt ut att kvalitetsminuterna blir få kommande säsong och ser möjligheter i annat lag.

Godmiddag