Dags för mer avslappnat även i SBL

Den nya avslappnade klädstilen som de flesta coacherna använder sig av  i VM är nice. Det är bara ett fåtal länder som fortfarande envisas med att ha på sig kostym. Jag tycker att dom borde varva ner dom också. 

Det är ovanligt att se grekiske Itoudis med piket tröja hängande utanför byxorna men ganska trevligt. Inte så märkvärdigt. Klädseln borde inte ha någon betydelse i sammanhanget även om det är VM eller SBL.

Jag hoppas att kavaj tvånget som har funnits i åratal i SBL har slopats. Jag vet inte om det gällde i fjol. Vad jag såg så hade alla kavaj på sig när de coachade. Till och med NBA, WNBA, Champions League och Euro Cup har slopat kavaj tvånget. Just Do It.

Jag kan också tycka att det är ett evigt tjat från domarna om att spelarna skall trycka ner tröjorna i byxorna. Är det verkligen SÅ viktigt ? Är det bara för att det ska se prydligt ut ? Det borde vara klubbarnas problem om spelarna ha tröjorna hängande över den reklam som finns på byxorna.

Har du förresten märkt att många speldräkter levereras med korta linnen men gräsligt långa byxben. Inte så konstigt att linnen hela tiden åker upp över byxlinningen.

Kalmars center Sjöberg som i höst spelar med BC Luleå hade ett så kort linne i fjol så att det åkte upp från brallorna så fort som han sträckte på armarna i fjol. Domarna tjatade på honom minst 5-6 ggr varje match. Fy tusan så tröttsamt det måste ha varit.

Jag tycker dessutom att det är konstigt att vi SBL inte spelar med vit(ljus) dräkt på hemmaplan och med mörk på bortaplan. FIBA regelverket säger ljus för hemmalaget. Det är bara att titta på VM. Alla lag som står som hemmalag spelar i vit/ljus dräkt. Åtminstone igår onsdag.

Godmiddag