Lettland överraskar i VM

Att Frankrike skulle bli utslaget redan i gruppspelet var det nog inte många som hade trott. Lettlands skräll med 88 – 86 på söndagen skickade hem Frankrike. Det är nog bara att konstatera att coachen har varit kvar lite för länge i det laget. 

Som jag misstänkte så är Finland för svaga. Guardsen med Maxuni i spetsen hängde inte med i svängarna. Trots stor ledning mot Japan kunde dom inte stå emot. Det blev exit för Suomi trots att jag höll tummarna.

Den intressantaste matchen idag går kl 15.30 när Spanien möter Brasilien. Jag blir inte förvånad om Brasilen vinner. När Huertas inte platsar i Brasiliens startfemma då har man ett bra lag.

Jag köpte träningsmatchen mellan Norrköping och Karhu mest för att jag är nyfiken på hur bra Karhu är i år. I fjol var dom grymt bra. Svaret jag fick är att Karhu inte är ens nära fjolårskapaciteten iaf just nu. Det dom visade upp i Umeå i fjol mot BSKT, Jämtland och BC Luleå var riktigt vasst.

Matcherna mellan Karhu och ovan nämnda lag var kanske de bästa som spelades i Umeås baskethall under hela förra säsongen.

Karhu har fyra nya jänkare plus nya Hopkins och Palmi som inte fick plats i landslaget i VM. Vinsten med 94 – 90 för Norrköping visar på Norrköpings kapacitet redan nu. Karl Gamble kommer att bli en av SBL´s starkaste spelare det är helt klart.

Hur det står till med konditionen hos Norrköping spelarna ? Dom hängde på brallorna ganska mycket men som sagt det betydde inte så mycket pga bredden på laget. Även nya Kaiden Rice såg såg bra ut.

Umeå BSKT erbjuder möjligheter att se bra basket den 8 – 10 september innan säsongs starten.

Är det någon som tror att det kommer betalande publik kl 15.00 på en fredag när man har lagt matchen mot Kobrat ? Hur tänkte man här ?

Det borde rimligtvis vara  BC Luleå – Södertälje kl 17.00 och 19.30 BSKT mot Kobrat eller möjligtvis tvärt om.

Godmiddag