Vila i frid Calle Lindelöf

Australien var alldeles för bra för Finland precis som jag misstänkte och det är därför jag har stuckit ut hakan och tippat dem i final mot USA. Det är givetvis under förutsättning att Patty Mills kan fortsätta och spela på den höga nivå som han har.

Finlands p-guards är deras svaga punkt. Maxhuni, Little och Seppälä håller inte måttet. Kankonen är bättre än dem men har inte förtroendet från coachen. Dom unga talangerna som är med i Finlands trupp väger lätt på den här nivån.

Kanada krossade Frankrike med 20+. Kanske har jag tänkt fel när jag tippade dem till semifinal, men vi får se. 

 Karl-Evert ”Calle” Lindelöf förknippas allt som oftast här i Umeå med fotboll. Det är få som känner till hans stora betydelse för basketsporten i Umeå. När Västerbottens Basketförbund bildades 1965 var det Calle Lindelöf som valdes som s.k ombudsman. Han satt kvar som ordförande tom 1967.

Från 1967 och ända fram till 1978 var Calle utbildningsansvarig för basket i Västerbotten och det var så jag kom i kontakt med honom första gången då jag gjorde praktik under min utbildning 1972 hos Sandåkerns SK. 

Jag var utbildad s.k Distriktstränare i Norrbotten och hjälpte Calle med genomförande av grundkurser för instruktörer i Västerbotten från 1972 – 1978.

Calle var även en av anledningarna till att jag efter utbildningen hamnade permanent i Umeå 1974. Från hösten 1974 blev jag tränare för KFUM Umeå och kanslist. Jobbet var på 50% men var som du förstår en bra bit över 100%. På nätterna jobbade jag på VK´s tryckeri för att överleva.

Förra veckan avled Calle efter en tids sjukdom 93 år gammal. Vila i frid Calle,

Godmiddag