Coacher vill vara ”fri fräsare”

Oskar Kotsalainen ställer på FB frågan om det finns intresse för att bilda en COACH FÖRENING med en anställd som bevakar coachers intressen och driver olika frågor.

Det tycker jag är en suverän idé och något som t ex SBBF borde ha tänkt på för länge sedan.

En svensk coach allians har man försökt att bilda tidigare utan att lyckas.

Det är bara äldre coacher som hittills har nappat på idén från Kotsalainen och svarat positivt.

Kanske beror det på att han skrev i FB och inte på Instagram eller liknande. De unga coacherna kanske inte läser Diskussionsforum för basketälskare. Vad vet jag.

Kanske är det så att alla unga vill vara ”fri fräsare”. Man vill inta avslöja ”hur mycket man kan” eller ”hur lite man kan”. Man vill själv bestämma över allt. Jag tror inte det finns underlag för en sådan förening pga dagens individualism.

Det är iaf väldigt positivt att det arrangeras så kvalitativt fina clinics som Barton Clinic i Sverige. För inte alltför många år sedan var bra clinics för basket coacher mycket sällan förekommande. En bit in på 90-talet kom NBA Clinics på besök två gånger och det var en oerhörd kick för många.

Om jag fortfarande skulle vara aktiv coach på högre nivå då skulle jag inte missa en enda av Barton Clinics.

Jag skulle även delta i de clinics som finska Coach alliansen genomför varje sommar. 

Kanske skulle jag även tillbringa ngn vecka i Spanien för det är ju trendigt med att spela spanskt numera. Hur länge håller det i sig ?

Jag tror inte på Spanien i VM det har du väl läst i senaste HOOPS.

Det är en dryg månad kvar till starten av SBL dam. Jag sticker ut hakan och tippar hur det hela kommer att sluta.

Jag tippar Luleå, Södertälje, Norrköping och Uppsala i semifinaler och jag tror att det blir Norrköping mot Södertälje i final och att den vinns av Norrköping. Norrköpings lag ser mest spännande ut om dom även får med Oliver då vinner dom SM guld 2024. Dom har en vass coach.

SBL herr startar 23 september. Vad jag kan se så tippar 99% att Norrköping vinner igen. Jag tror att det blir Jämtland.

Klockan 10.00 imorgon förmiddag spelar Finland mot Australien i VM. Jag håller alla tummat jag har på Suomi men tyvärr så är nog Australien för bra.

Godmiddag