Strålande tider härliga tider

Två dygn till uppkast i basket VM och jag har fortfarande fem dygn kvar av friidrotts VM. Det blir tunga timmar framför TV´n just nu med trolig viktuppgång, men det är helt underbart. Idag skall jag sticka ut hakan och tippa hur VM kommer att sluta. Jag tror att du blir förvånad.

USA brukar inte vara särskilt bra när det är VM. Man satsar alltid på att vinna OS, men i år har man samlat ihop ett lag med bra NBA spelare som är extrema atleter och dessutom med många bra skyttar och Steve Kerr som coach, så jag tippar att USA vinner ”hela skiten”.

Jag tror dessutom att Australien kommer att överraska många och ta sig till final, men kampen blir knivskarp mellan dem och Frankrike och Kanada. Tyskland och Italien är bubblare och Serbien är alltid bra även om Jokern inte är med.

Jag tror inte att Doncic kan bära Slovenien till toppen och jag tror att Spanien är lite för ålderstigna och dessutom utan en riktigt vass pointguard. Grekland ser för svaga ut.

Jag tippar att följande lag går vidare från gruppspelet:

A: Italien och Dominikanska Republiken

B: Serbien och Kina

C: USA och Grekland

D: Litauen och Montenegro

E: Australien och Tyskland

F: Slovenien och Georgien

G: Spanien och Brasilien

H: Kanada och Frankrike

Finland har tyvärr hamnat i ”dödens grupp” – grupp E. Både Australien och Tyskland är för starka och även Japan kan vinna någon match i den gruppen.

HOOPS ranking:

USA, Australien, Frankrike, Kanada, Tyskland, Italien, Serbien, Spanien, Slovenien, Litauen, där har ni min topp tio (10) när slutsignalen går.

Godmiddag