Långt från form trots slutet av augusti.

Jag trodde att BSKT i år nu när bröderna Hansson lämnade skulle bereda mer plats för Lindblom, Botold och Lundmark bakom fyra  amerikanska spelare samt ge mer tid till Czerapowicz, Lindqvist och Yemane men så blev det inte.

Nu har man tagit in Peltier, Jönsson och senast Letino som alla tre kommer att ta många minuter på planen. Jag har faktiskt ingen aning om hur ledningsgruppen som bestämmer hur BSKT farkosten skall styras har för kompassinriktning.

Det är bara att hoppas att den unga coach staben skall kunna få ut max av varje spelare för det kommer att behövas i SBL som knappast har blivit svagare inför den här säsongen. 

Herrlandslagets senaste matcher har gett en hel del besked.

De största utropstecknen för mig har varit Spires, Ramstedt och Höök. Anderson spelar alltid bra och dom atletiska guarderna förvånar mig inte längre frågan är bara om dom någonsin blir bättre skyttar.

Spires och Ramstedt har inte imponerat på mig tidigare men i de senast 4 matcherna gjorde dom det riktigt bra. Nu gäller det att även vara effektiv i P&R med vår pg. Pop out och att kasta iväg en trea är enkelt.

Låt Håkansson och Pantzar vara pg och och låt Czerapowicz, Anderson och Borg vara skyttar som får komma ur screenar. Låt Clarence och Njie vara attackspelare och använd Birgander i P&R då har vi ett helt ok landslag.

Höök har överraskat stort. Killen har vuxit enormt mycket i den spanska andraligan.

De spelare som alltid ställer upp när landslaget kallar de borde vara givna. De som tacker nej pga tveksamma orsaker borde inte kallas under det närmaste året. Ingen bannlysning men de får stå på väntelista minst ett år. 

Jag tittade även på dam landslagets andra match mot Island. Ellen Nyström är på en högre nivå än de övriga så det är bra att hon testar spel i Sepsi i år. Det kommer att gå bra om hon kan undvika sina onödiga billiga foul.

Fanny Wadling kan bli mycket bra om hon bara vill och får rätt handledning det kommande året. Klara Lundqvist är snabb och effektiv i SBL men får inte ut ngt av det internationellt. Skottsäker är hon om får stå fri. Collins är väl skolad och har bra teknik, frågan är bara vad hon skall få använda den tekniken till. Att dribbla upp bollen……..

Jag tyckte för övrigt att flertalet av de svenska dam spelarna verkade vara ganska långt från basketform trots slutet på augusti. Om dom alla vill till USA eller ut i Europa då tror jag att alla måste börja träna betydligt mer fys under perioden maj till juli.

Sverige saknade helt tempo. Det var gå basket. Om man någon gång satte fart då blev det en miss som avslutning.

BSKT har tilldelats gruppspel i Svenska Cupen men man vill slippa arrangemanget pga att man måste ta hela kostnaden för gästande lag.

Den ekonomin har inte BSKT så jag frågar mig hur det överhuvudtaget blev aktuellt. Hade BSKT inte koll på förutsättningarna eller fick man reda på dem senare ?

Det blir ingen egen Cup i år heller utan bara 2 fristående tränings matcher den 8 – 10 september som lär kosta skjortan igen för BSKT.

Det blir troligtvis svårt att få ihop funktionärer fredagen den 8/9 kl 15.00 på en fredag för att inte tala om den basket intresserade publiken som missar BC Luleå – Södertälje pga jobbet. Dålig planering anser jag att det är.

Godmiddag​