Nej det blev inga överraskningar

Inte blev det skrällarnas omgång. Det trodde ärligt talat inte jag på heller, men en blogg är en blogg och där får man dra till med lite annorlunda text ibland.

Helt fel ute var jag ju inte för Nässjö vann övertygande mot BC Luleå. Fryshuset höll Köping stången ganska länge men dom missade så hårresande mycket bra lägen i början på andra halvlek så då gick tåget.

Det var samma visa med Kalmar. Så länge som orken räcker till så kan man kämpa och hänga med ganska bra men sedan var det över. Uppsala hade inga problem med att gå ifrån till en storseger.

BC Luleå kollapsade totalt i Nässjö. Det är svårt för mig att förstå hur så många bra spelare kan spela så illa.

Jag försöker även förstå hur dom vill spela men ingen match är den andra lik. En till torsk mot Kalmar på söndag vore rena katastrofen men det kan väl ändå inte hända.

Umeå BSKT hade förberett sig väl inför mötet med Borås. De som är närmast laget trodde på möjlighet till vinst men med tanke på historiken så var nog förutsättningarna 70/30 i Borås favör.

BSKT har vunnit i Borås en gång tidigare och det var 2019. Det var inte så överraskande då för man hade ett bra lag med Williams, Odomes, Milligan, Lawson, Presutti, Welle, Dawit, Saleman, Nilsson, Frank, Jallow. Jag tror att man tom var starkare då än dagens lag. Sex utländska spelare var då tillåtna.

Jag tycker att BSKT spelade bra utom i starten då Borås stenhårda försvar inte tillät BSKT att göra någonting. 49 – 41 i halvtid var starkt med tanke på att Borås spelade med flow. Snacka om vilka svåra treor som Borås satte i första. Spelare som normalt inte är så märkvärdiga hade flyt.

Coach Svensson har en del intressanta båglöpningar och backdoors som är mycket svåra att försvara. Jag satt och hoppades på zonförsvar tidigt men BSKT vågade nog inte för att man var rädda för Borås skytte. Man borde ha vågat.

Domarna hade helt klart bestämt sig för att ”låta serieettan och serietvåan spela om det”. Man satte nivån så högt så att tom tacklingar på spelare som cuttar mot korgen var tillåtna men det är inte längre tillåtet att bumpa som det kallas det vet ni domare väl.

Det var synd att Balibrea blev utvisad vid minus 13 med 8 1/2 minut kvar. Matchen var inte körd ännu.

Han brukar kunna plocka fram bra drag för att avsluta matchen på bästa sätt. Jag var inte på plats så jag vet inte vad som sades när han fick två snabba T, men han var troligtvis varnad tidigare och efter 3 snabba foul mot BSKT så gick säkringen.

Jag kan förstå honom att han reagerar men det är trist att han får en till tekniks foul direkt och måste lämna laget. Jag är nyfiken på vad han sade som var så grovt att han blir utvisad. Jag tror att man nu ville statuera exempel och man valde spanjoren.

Jag har sett amerikanska coacher gapa och skrika på domarna i en herrans massa år. Tekniska foul har varit vanliga men inte att gå så långt som till utvisning trots att kommentarerna inte har upphört..

Numera har vi en drös med svenska coacher i SBL herr som hoppar och gapar och skriker och kommenterar nästan alla domslut och icke domslut men det verkar vara långt både till T och definitivt till utvisning.

Jag tror att domaren som tog beslutet att skicka ut Balibrea ångrar sig idag. Han vill nog undvika att döma Umeås matcher tv. Balibrea får en chans till att försöka vinna mot Borås den 3 mars då man spelar där igen. Om det tredje mötet hade varit på hemmaplan då hade jag satsat på BSKT.

Jag köpte matchen Östersund – Södertälje för 89 kr. Egentligen alldeles för dyrt för enstaka matcher.

En helt ok SBL dam match men inget särskilt bra spel däremot en åsikt från kommentatorn Pekka Johansson som jag måste kommentera. Sade han verkligen att Södertälje har det bästa laget i ligan i modern tid.

Den gode Johansson har tydligen ingen som helst koll på hur den svenska damligan har sett ut under de senaste 10-15 åren men jag kan förstå det för Östersund är ju ganska nya i serien. Man har inte koll på de övriga lagen om man inte spelar i samma serie.

Personligen tycker jag att fjolårets Östersund då även med med Kraker, Elvbo, Paulsson-Glatz,  såg lika bra ut som dagens Södertälje.

Godmiddag