Skrällarnas omgång ?

BSKT tog nattåget ner till Borås och är redan på plats för att vara redo inför morgondagens match kl 19.00 mot Borås.

Ettan Borås mot serietvåan Umeå BSKT. Det är helt osannolikt och otroligt kul att få uppleva det efter att ha varit med i Umeå basketen ända sedan 70 talet.

Jag vet att laget har förberett sig väl inför matchen. Jag har mitt kontor 10 meter från arenan.

Det är mycket som skall klaffa för att kunna rubba knallarna i sin hemmaborg. Coach Svensson har en räv bakom örat och kan bjuda på nya varianter helt plötsligt och då kan det bli svårare för BSKT att hänga med.

Jag tippar att helgens omgång blir skrällarnas omgång där Kalmar vinner hemma mot Uppsala, Nässjö lyckas till sist vinna igen och det blir mot ett just nu svajigt BC Luleå, Fryshuset tar Köping på bortaplan pga sitt zonförsvar och BSKT överraskar med bra spel och vinner i Borås.

Vad är det som händer med Södertälje ? Sparar man vissa spelare i matcher ”som inte kan vinnas” ? 1600 pers i Östersund kom för att få se en bra match. Hade dom kommit om dom hade vetat att tre startspelare var kvar hemma ?

Om Gaddefors och Lindqvist är så illa däran att dom inte kan spela mer än ibland, då är det fråga om laget klarar sig till slutspel. Kanske borde dom tänka på hälsan istället.

Damernas Euroleague har genomfört nio av fjorton omgångar. Fenerbache framstår som överlägsna idag till att vinna titeln igen. Var får dom sina pengar ifrån ? Truppen kostar säkert 15-20 miljoner sek för åtta månaders spel.

Det finns några uppstickare i år som jag gillar. Polkowice från Polen som har varit i Umeå och spelat Eurocup ligger tvåa i grupp A och nykomlingarna DVTK från Ungern är en frisk fläkt som idag ligger femma.

Fem omgångar kvar att spela. Från grupp A går Fenerbache, Polkowice, USK Prag och Valencia vidare. Från grupp B blir det Sopron, Schio, Avenida och DVTK.

Jag har några verkliga favoriter i Marina Fauthoux, 21 år, guard, 176 cm som spelar i Landes samt Lisa Berkani, 25 år, guard, 176 cm, som spelar i Mechelen. Landes coach Julie Barennes imponerar också med kloka byten och bra taktiska manövrar.

Herrarnas Euroleague är helt otrolig i år. I förra omgången slog det sista laget i tabellen Alba Berlin ettan Baskonia. Nio lag står på mellan 20 – 26 poäng. Anadolu Efes från Istanbul som har vunnit två år i rad och fortfarande har en otrolig trupp ligger på tionde plats med 18 poäng.

Det är 18 lag med i serien alltså 34 spelomgångar och lagen har spelat 18-19 omgångar. Det kan bli otroliga omkastningar. Skaffa Viaplay så att du inte missar godbitarna. Damernas Euroleague får vi gratis på FIBA´s Youtube kanal. Suveränt.

Godmiddag