Håkansson ”bär med sig bollen”

Jag läser i dagens lokaltidning och på nätet att coach Balibrea hoppas att publiken kommer trots att det är kallt och han lovar att bjuda på show. När jag läser sådant då blir jag orolig för det sänder signaler till spelarna som jag inte gillar.

Jag hoppas att fansen slipper uppleva en pinsam förlust mot Fryshuset som inte har vunnit på evigheter. Sannolikheten att dom kommer till Umeå och tar sin första seger på jag vet inte hur länge är liten men inte omöjlig. Om dom har fullt lag då kan dom kanske skaka BSKT.

Jag gillar Kalmar. Igår gjorde dom återigen en strålande match borta mot Nässjö och jag vet exakt vem i deras lag som jag skulle värva till BSKT till nästa säsong om jag var i den positionen och hade lite deg att baka med.

BSKT var bleka mot Södertäljes aggressiva dubblings taktik mot Gustav Hansson från start men man anpassade sig hyfsat efter ett tag.

När det stod 39 – 46 var den partiske sblplay kommentatorn helt tyst och publiken i Täljehallen likaså. Tyvärr så höll det inte pga Sveriges bästa pull up Palmblad.

Jag ställer frågan får man verkligen tackla honom så mycket. Gäller inte cylinder regeln vid dubbling ? Skall den gode Gustav måsta börja floppa eller visa med kroppen på alla smällar och slag han får utstå.

Ute i Europa får man inte behandla en pointguard på det viset. 

Jag skrev före matchen att jag hade svårt att förstå hur så många bra spelare som Södertälje har i herrlaget kan spela så illa som de har gjort den senaste tiden. Nu blev det lite bättre men det var på håret att Gustav Hansson slog spiken i SBBK kistan.

Om jag inte minns fel så aviserade SBBK ledningen med direktör Strömvall i spetsen att man i år skulle satsa på damlaget och att herrlaget hade en lågbudget satsning. Något har hänt för nu har herrlaget fyra amerikanare och damlaget har ingen.

Jag tittade på Bilbaos senaste match i Champions League och inser att det är nya regler i basket numera.

Håkansson ”bär med sig bollen” (har hela handen under bollen) i nästan varje anfall utan att bli avblåst och dessutom gör han stegfel nästan alltid när han avslutar med ett side step skott. Det är svårt för en försvarare att hänga med om man får ta tre (3) steg.

Magarity har spelat på topp sedan landslagsuppehållet så hon valde helt klart sin arbetsgivare före landslaget. Hon har varit bästa spelare i Landes den senaste tiden. Jag förstår tänket men jag gillar det inte.

Abdi var första avbytare i den senast Bourges matchen men det blev bara 0p och 7 min och 1 poängs hemmaförlust mot sensationslaget Polkowice. Undrar om Bourges coachen sitter lite löst nu för det har inte gått så bra den senaste tiden och kraven är höga.

För bara några år sedan spelade Polkowice en Euro Cup match här i Umeå. Umeå laget gav dem en rejäl match. Grekiskan Spanou är fortfarande kvar i laget och numera lagkapten.

Polkowice leder sin Euroleague grupp med 5 vinster och en förlust. Coach Kowalkowski tar de rätta besluten och laget levererar. Jag har sett alla deras matcher för dom spelar bra basket. Titta på deras nästa på youtube om du kan.

Zahuis lag Schio går bra (5 – 1 och leder sin grupp) men inte hon. Zahui behöver sätta sitt första skott för att komma igång. Senast fick hon några chanser men sen blev det bänken. I veckan blev det 10 minuter och 0 p. Drammeh fick 17 minuter i Girona och fixade 4 poäng.

Mersin som ligger fyra i den andra Euroleague gruppen har också varit i Umeå och spelat Euro Cup. I senaste omgången vann dom mot Drammes Girona ganska lätt med 64 – 50.

Jag kan inte låta bli att tänka tillbaka på att Udominates boss för bara sex år sedan hade planer på att spela i Eurolegue. Det hade kanske varit möjligt om kulorna hade rullat in och inte ut. Det har Polkowice och Mersin visat.

Godmiddag