Jag köpte LBBK vs Alvik

eftersom jag trodde att det skulle bli lite match men jag blev grundlurad.

54 – 26 stod det i halvtid till Luleå i matchen mot Alvik i lördags. När matchen var över stod det 92 – 50. Luleå var helt överlägsna och borde kunna sopa hem guldet fram till våren om Trygger fortsätter att spela som i lördags. Coach Sandberg har fått till balansen och rollerna.

De kunniga kommentatorerna pratade om att Alvik saknade Sörensen men Luleå saknade ju Allis Nyström så dom tar ut varandra.

Jag har väldigt svårt att se att Alvik skall nå mer än möjligtvis till semifinal men knappast. Coachningen ser svag ut.

Luleå spelade med fart och som ett lag. Alviks Decosta och Proctor spelade för sig själva och passade inte trots att LBBK stängde ner mitten. Alvik saknar stabil struktur i spelet. Man bygger allt på attack en mot en och det håller inte mot de bättre lagen. Kanske strukturerar man om.

Vad är det som händer med Södertäljes herrlag ? Matchen borta mot Uppsala var kaos och det är omöjligt att förstå hur så många bra spelare kan vara så dåliga samtidigt. Den enda som jag tycker visade nivå var den nya amerikanen Polite som troligtvis ger BSKT huvudbry redan nu.

Palmblad sade efter matchen att focus blir på att få stopp på bröderna Hansson. Personligen tror jag att focus borde vara på att få deras Sharkey och Kelser att spela tillsammans med övriga laget. Till och med ”medspelaren” (han är ju inne på plan) Degernäs var uppgiven i lördags .

Snacka om ojämna domarinsatser.

Eldebrink skulle ha gillat hur det var mellan Luleå och Alvik. Där var det fysiskt och nästan inga avblåsningar i första. Alvik kom ut som tigrar i andra men det blev för mycket och kostade många foul.

I Uppsala var det tvärt om. Många petiga avblåsningar framförallt mot Södertälje. Jag tycker att det händer FÖR ofta i just Uppsala att gästande lag får lite väl petiga foul emot sig. Vad beror det på?

Jag synar publiksiffran uppe i Luleå. 2326 lät mycket även om det var en gratismatch. För många tomma stolar för att den siffran skall stämma.

I morgon kväll spelar BSKT borta mot Södertälje. För Södertälje är det en ödesmatch. För BSKT en härlig bonus om man kan vinna igen mot SBBK.

Om BSKT kan spela andra halvlek som man har gjort i de senaste 7-8 matcherna då kan det bli vinst igen även om historiken inte talar för BSKT. Alla Umeå lag har alltid haft svårt att vinna i Södertälje.

Tendensen är att BSKT spelar ganska svagt i första halvlek i de flesta matcherna men att man ofta kommer starkt i andra halvlek. Jag tror att det beror på att man tränar hårdare än alla övriga lag. BSKT orkar mer.

Umeå FC tappar sin vassaste målskytt till lokalrivalen Thoren som spelar i en lägre division. Han säger att han inte fick några garantier i UFC och väljer då Thoren.

Det står klart att Umeå FC är den seriösa föreningen som inte lovar speltid innan man som spelare presterar och levererar. Thoren har tydligen en annan agenda. 

-”Det är absolut inte så att jag går ner för att chilla. Jag är seriös och hungrig”.

Jag har svårt att se att den spelaren kommer att ha en stor framtid inom fotbollen.

Många spelare väljer ofta klubb med följande kriterier: Få mycket speltid och givetvis så bra lön som möjligt och så vill man förstås vinna.

Spelarna som väljer spel där tränaren är bra , lönen är sådär, speltiden ingen garanti och inte vinsterna heller dom spelarna är ganska sällsynta.

Godmiddag