HalleLuleå !

Fighting spirit tog Luleå Basket till final. Det var härligt att se med vilken fart och fläkt dom spelade och med vilket tålamod man letade efter rätt läge att avsluta anfallen. Det var väldigt små marginaler som avgjorde men jag tycker att det var rätt lag som vann. Lagspelet segrade.

Det var skämmigt att se Norrköpings klubbdirektör komma fram och gestikulera mot kommissarien och sedan stå och vänta på domarna och med skarpa kropps och armrörelser visa sitt missnöje  direkt efter slutsignalen. En reprimand vore på sin plats tycker jag.

Om Umeå BSKT´s sportchef skulle komma fram till sekretariatet efter en match i SBL herr och agerat på samma sätt mot kommissarie & domare då hade det kostat i form av avstängning. Blir det någon konsekvens efter detta ?

Det var tydligen domarna som Norrköping var missnöjd med men man borde besinna sig när man tittar på videon efteråt och upptäcker att minst 10 poäng som hemmalaget gjorde tillkom efter tydliga stegfel som vissa spelare kommer undan med.  Kolla själva och utvärdera.

Jag som alltid ställer höga krav på domarna ger gårdagens rättskipare ett gott betyg. Det var mycket bättre nivå på bedömningarna än i senaste matchen uppe i Luleå som var rena rama parodin.

Finalmatch nummer två spelas uppe i Luleå på torsdag. Få se om jag orkar ta mig dit. Det skulle vara kul om man kan få tag i några biletter.

Södertälje blir en svår nöt att knäcka men det är absolut inte omöjligt. Om LBBK kan spela med samma mod, optimism, frenesi och vilja att vinna då kan det tom bli guldfirande.

Jag hade tippat Norrköping som vinnare i år efter att Oliver & Dean anslöt men jag gick bet. Jag tycker att Taylor-Lundgren inte fick ut max och stabilitet av sitt breda lag. Han har sett obekväm ut särskilt i slutspelet och det kan ha att göra med pressen att leverera guld.

Godmiddag