Ingen julledighet för BSKT

Äntligen så börjar BSKT´s inledande  match presentation att likna något. Tidigare var den seg och alldeles för tempofattig. Nu är det ny film och digitala effekter på mediaskärmen, som stämmer överens med kommentatorns entusiasm.

Tyvärr så är spotlights och ljudanläggningen fortfarande en katastrof. Allt ljud blir rörigt när man har bakgrundsmusik och en verbal speaker. Spotlights är från 80 talet och väldigt ljussvaga, men golvet och korgarna är bland de absolut bästa i landet så lite positivt trots allt.

Nej det blev ingen pinsam förlust mot Fryshuset för dom var alldeles för dåliga för att det skulle bli någon match. Jamal Jones och duktiga Ghanem saknades men ändå. Dom hade inte ork för att genomföre en fulltids match i SBL. Kanske orkar dom lite mer på hemmaplan på tisdag.

Jag har förresten hört ett rykte om att Frysen inte har skött sina affärer mot SBBF och att laget kan komma att uteslutas från SBL inom kort. Jag vet inte om det stämmer, men med tanke på att Trelleborg Pirates uteslöts från Superettan nyligen så kan det stämma.

BSKT började som vanligt lite slappt. Trycket i försvar var inte bra och det innebar att Hinson och Dunans fick sätta en del öppna bollar. Balibrea vevade med armarna och höjde ljudvolymen och till sist tog han en timeout.

Efter den tog BSKT över initiativet och det blev snabbt 10 poängs ledning, som stadigt ökade. De 3-4 bänkspelarna som normalt inte får känna på lädret fick alla mellan 3 – 17 minuter speltid i andra halvlek. Du fattar då att BSKT hade kunnat vinna med betydligt större siffror.

Domarna delade ut 15 respektive 16 foul på lagen vilket tyder på en match utan tufft försvar. Men det var stundtals ganska hetsigt. Jag blir förvånad över att domaren som står på baslinjen under ett anfall så sällan blåser av för alla knuffar och fasthållningar.

Jag blir även förvånad över att de bakre domarna så ofta missar att blåsa för knuffar i ryggen och slag mot huvudet när en försvarare missar ett blockförsök. Beror det på att alla tre domarna tittar på samma sak nämligen bollen ? Det verkar som att arbetsuppgifterna är otydliga eller vad beror det på ?

Jag tycker faktiskt synd om Umeå BSKT´s basketkillar som har tre matcher mellan 20 – 30 december. Finska ligan pausar 17/12 – 28/12 så att tom jänkarna hinner åka hem några dagar. B-löven får också långledigt över jul. SHL och SBL tuffar på som vanligt.

BSKT lär nog träna både på juldagen och annandagen inför Norrköping matchen den 27:e. Det blir ingen ledighet förrän 31/12. Kanske kan spelarna få en vecka ledigt i början på året.

BSKT spelar den 20 december borta i Stockholm, 27 december hemma mot Norrköping och därefter ”skräckresan till Nässjö” borta den 30 december. Kommunikationerna är om möjligt ännu sämre än vanligt den 30 december. Kanske hinner dom hem i tid till nyårsfirandet.

Godmiddag