Basketspelare borde bli försvarsadvokater

Dom ifrågasätter ju varje domslut ifrån domarna sade en live kommentator på Viaplay i onsdags. Snacka om fullträff.

Sveriges spel mot Israel var med tanke på förutsättningarna hyfsat fram till paus även om man missade treorna men in andra halvlek var det antingen fem ute, skott och ingen på retur eller Lundqvist attacker som Israel var redo för sedan förra matchen. Stereotypt och inte lagspel.

Israel spelade bra lag basket i andra halvlek. Det gjorde inte Sverige så slutresultatet var logiskt.

Jag har ofta kapat Zahui men den här gången visade hon upp koncentration, lagspel och även hyfsad precision. Det kan ha varit nyttigt att få nöta bänken i Schio och nu ta chansen till en bra prestation i landslaget. Lundqvist ok men inte så bra som kommentatorn fick det till.

Att spela mot Lettland i februari i Globen är att ta en risk. Att göra det för att sätta nytt publikrekord för dambasket i Sverige är bara en flört med FIBA och inget annat. Jag ser det i stället som ett nytt risktagande. Det kostar skjortan att boka upp Globen. Kan det verkligen bära sig ?

Hade Zahui fått tillstånd av SBBF att bära t-shirten We Are BG vid TV intervjun efter matchen ? Jag tycker inte att det är rätt att ta ställning för Brittany Griners narkotika innehav när hon representerar det svenska landslaget. Hade man inte koll på detta ? Vet man inte vad BG betyder ?

Gårdagens  häftigaste match var Frankrike mot Finland. Jag blev oerhört imponerad av Finlands spel även om dom förlorade med 103 – 77.

Väldigt bra och aggressiv man man med ständiga dubblingar på playmaker. Mycket starkt skytte när bra läge gavs och extremt bra straffkast. Finland har gått om Sverige även om Sverige har med dom bästa.

Finland är inte bara Kuhier. Holopainen imponerade men den som imponerade mest var en 17 åring nämligen guarden Arnisalo som spelade helt respektlöst och med hög effektivitet levererade hon hela 24 poäng mot ett världslag som Frankrike. Finland vs Litauen på söndag kl 14.00 ser jag.

Umeå BSKT mot BC Luleå ikväll är 50/50 precis som senast. Det som är speciellt det är att BSKT har legat på andra plats i tabellen i tre veckor. Jag hade inte trott att jag skulle få uppleva det i år och knappast under resten av mitt liv.

Om trenden fortsätter då kanske jag tom får uppleva lapp på luckan igen som det var 1998 när Umeå Nordics mötte M7 Borås i premiären i Basketligan. 

Godmiddag