Umeå BSKT skakar många inom basket Sverige med sin segerrad.

Många är förundrade över lagets stabila spel. Jag är också lite förvånad att det går så bra men inte helt för jag vet hur hårt laget har tränat sedan mitten av augusti. Finns knappast ngt lag som har tränat så mycket och hårt hela tiden.

Jag tror att trenden kan hålla i sig men med några förluster då och då om man slipper skador på förstafemman.

David Czerapowicz verkar snart kunna vara tillbaka efter upprepade strassfrakturer och det tror iaf jag blir en extra krydda för laget. Solevic har en bra bit till bra form. Hinner den infinna sig innan julskinkan ?

BSKT spelade stabilt i Köping och verkade aldrig hotade. Köping är inte alls lika bra som för 1 1/2 månad sedan. Jag undrar vad som har hänt där ? Drivet och entusiasmen verkar saknas. För höga förväntningar ?

Jag har en liten fundering igen. Noterar att man har 10 minuters paus vid Allsvenska fotbollsmatcher och nu även i VM fotbollen. Hur kommer det sig att basketen har infört 15 minuter och vid vissa lags hemmamatcher 20 minuter Är det Restaurangklubbarna som styr ?

Jag tror att SBL herr borde spela på lördag eftermiddag. Det skulle innebära mer publik på matcherna. Om inte det går då föreslår jag start 18:30 som i Finland. Med endast 10 minuters paus hinner alla medier få ihop lite mer material till sina organ innan press stop. Det skulle gynna basketen.

Det vore logiskt om fotbollsspelarna som springer långt under en match får 15 minuter paus. Basketspelarna som har kortare minuter på golvet behöver absolut inte 15-20 minuter. Det är bara business och inget annat. De många och långa pauserna är en av nackdelarna för vår sport.

En stor nackdel som vi har inom basket för att bli accepterad i Sverige är alla basketens amerikanska formuleringar och termer som ingen vanlig människa begriper. Det blir lika nördigt och ointressant som en del finkultur. 

Den tredje nackdelen har blivit domarna som dömer så olika. I vissa matcher är det så petigt så att klockorna stannar. I andra matcher väldigt rättvist och korrekt. Den tredje varianten liknar mer handboll eller hockey och den är fullständigt gräslig.

Hur skall publiken någonsin börja förstå sig på vår sport när man krånglar till så mycket.

Strasbourg har sparkat den finska coachen Lasse Tuovi. Vid gårdagens match mot Tofas var det Luca Banchi som styrde laget till en stark vinst på bortaplan. Strasbourg leder sin Champions League grupp.

Manresa åkte på en oväntad 10 poängs torsk mot Benfica på hemmaplan i Champions League. Manresa hade vunnit med 19 p på bortaplan så Benfica överraskade stort med bra spel. Manresas stora starka hemmapublik tystades.

Ikväll spelar finska Karhu Basket hemma mot Anwil i Eurocup. Försäsong matcherna i Umeå mot BSKT och Jämtland måste ha varit bra förberedelser. Karhu har 4 w och 0 f och leder gruppen och är klara för fortsatt avancemang. Jag tror att dom kommer tillbaka till Umeå nästa höst.

Lemurerna på Skansen fick chansen att välja flaggor på de deltagande lagen i VM. Dom verkar inte helt fel ute eftersom dom valde Saudiarabien som 3:a, Danmark blev vald som 2:a och Brasilien som 1:a.

Godmiddag