En annan spelare än för 2 år sedan

Inför Umeå BSKT mot BC Luleå tippade jag återigen 50/50, men det visade sig att BCL inte alls var redo för matchen. BSKT spelade inte särskilt bra men kunde ändå hålla en stadig ledning med några poäng.

Tränar man inte nog hårt i Luleå ? Laget hängde inte med defensivt.

I mitten av andra perioden spelade BSKT växlande försvar och det gav gratisbollar som laget förvaltade väl och rycket blev hela 17 poäng fram till pausvilan.

Vi som har varit med ett tag vet att det inte på något sätt är avgjort på den här nivån med 17 p ledning och mycket riktigt. Luleå kom tillbaka men bara till 7 poäng, sedan gick tåget igen.

På Facebook hyllas Gustav Hansson helt rätt.

Man pratar om att han inte släpptes fram när han var i Jämtland eller Köping.

Det låter som att han var samma spelare då. Ingen verkar se utvecklingen som spelare. Kanske vill man inte erkänna det och ge coachen cred. Typiskt svenskt i så fall. Gustav Hansson är en helt annan spelare idag än för 2 år sedan.

De kliv som Gustav Hansson har tagit de har han gjort pga en suverän tränare Boris Balibrea som trots sin unga ålder kan utveckla spelare som är villiga att lägga ner den tid som krävs. Med assistenten Gabo Loaiza har BSKT tagit ytterligare ett steg.

Det kan bli fler steg om även organisationen hänger med.

Umeå BSKT kommer att behålla en plats på den övre halvan av tabellen så länge som laget slipper skador på de bärande spelarna. Tyvärr så är det bara en tidsfråga innan olyckan är framme med tanke på det grisigt hårda försvarsspel som idag tillåts på basketplanen.  

Gårdagens match innehöll konstiga avblåsningar som borde vara no harm no call och hårda kapningar som nära 900 på läktaren såg men inte domarna. Jag påstår inte att BSKT missgynnades. Det var lika svagt åt båda hållen.

Nasrollah får en 4:a för att han höll i matchen bra, Goniband är ju bra men släpper numera sådant som han blåste på i fjol, Nur är grön och har en bra bit kvar till att hålla i SBL. 

Publiktrycket är enormt i Umeås basketarena när det kommer så pass många. När laget vinner då kommer Umeå publiken det är ett känt faktum. Publiken sitter nära. Ljudnivån från musik och speaker i kombination med trummor, tutor och trumpeter blir äkta LIVE. Det kommer mera.

Jag vet att många inte har koll på vilka sporter i världen som har flest aktiva utövare. När jag säger att basketen har fler utövare än fotboll då blir jag utskrattad.

I år 2022 har det kommit helt nya och färska siffror på hur rankingen ser ut. Googla det om du vill.

1. Volleyboll 800 miljoner utövare, 2:a Basketboll med 450 miljoner utövare, 3:a Bordtennis 300 miljoner, 4:a Fotboll 265 miljoner och 5:a Badminton 220 miljoner.

När det gäller publik då är givetvis fotbollen överlägset störst.

Godmiddag