”En Big Mac för en tia”

Umeå BSKT vann mot Uppsala trots att man spelade lika risigt i första halvlek precis som man gjorde borta mot Nässjö och BC Luleå.

Det verkar inte spela ngn roll om man reser långt (Nässjö), halvlångt (Uppsala) eller kort (Luleå).

Samma sak har jag sett även hemma trots att man inte har rest. Laget är lite trög startat, men som bra är så spelar laget bättre och bättre ju längre matchen går. Snacka om att laget är inne i ett positivt flow.

Jag tror att Gustav Hansson har blivit Sveriges svar på ”Hack a Shack”. Alla lag gör allt för att hacka och knuffa honom problemet är det att Umeå BSKT´s Shack missar inga straffkast.

Det ser ut som att Butler har gått ner minst 7-8 kilo som han hade när han landade i Umeå i augusti. Nu spelar han riktigt bra igen.

Sex (6) vinster och två (2) förluster efter åtta omgångar är strålande resultat för Umeå BSKT och då har man ännu inte spelat mot lagen i botten av tabellen. 

Den 18 november är det dags igen för hemmamatch och då mot Kalmar. Från idag hela 17 dagar att jobba för att försöka få mer åskådare till hallen. Det räcker inte med sociala medier och en anonym annons i papperstidningen det behövs mer arbete.

Kanske dags att skapa förankring bland basketungdomar i stan genom att besöka träningar och ungdomarnas matcher. Man gör det inte genom att bara själva träna och spela.

BSKT inbjuder till olika basket camp där ungdomar får elitspelare som tränare och det är ju bra men det måste kidsen betala för. Det vore bättre med öppna gratis träningar då och då på helger och lov då spelarna är spellediga

Man skapar förankring bland Umeå borna genom att på olika sätt locka dem till baskethallen.

Det överlägset bästa sättet är att synas i alla media och att vinna matcher.

Med bra matcharrangemang med tävlingar och uppträdanden så sprids ryktet snabbt att det är kul att gå på basket. Om man dessutom slipper ta med sig öronproppar pga ljudvolymen så är det ännu bättre.

Att dela ut fribiljetter är ett bra sätt om man mot uppvisande av den på matchen stämplade biljetten t ex får 20% rabatt i kiosken eller får en gratis kaffe hos t ex Costas eller annan samrbetspartner.

1998 när Nordics spelade i Basketligan då fick man inom två timmar efter matchens slut en Big Mac för en tia mot uppvisande av matchbiljett. Det var populärt.

Arvidsson visade igår att han är av det rätta virket när han trots missade avgörande straffar och en trist förlust ställde upp för intervju direkt efter matchens slut.

I morgon kommer Tapio Joulamos senaste krönika. Missa inte den.

Godmiddag