Ingen förankring-ingen publik

Jag hade det på känn när jag skrev 50/50 igen. BSKT är inne i ett flow som bygger självförtroende och i kölvattnet av det så kommer mod, entusiasm och initiativförmåga.

När man vågar släppa loss och spelet flyter då blir man inte heller särskilt trött.

Jag var inte på plats för att se matchen mot Norrköping men enligt en kompis som är fd Förbundsdomare så var det en gräslig rugbymatch. Antalet icke avblåsningar är alldeles för många.

Norrköping gjorde allt för att försöka stoppa bröderna Hansson. Knuffar och kontakter i skottögonblick utan avblåsning var många.

Att se matchen streamad är inte samma sak som att sitta 10 meter från parketten.

I TV soffan ser man bara en bråkdel av alla ojustheter och tjuvknep som spelare håller på med. BSKT är självklart heller inte ofelbara. Även dom tar till samma grepp eftersom domarna tillåter det.

Det som sticker ut det är Norrköping spelarnas ständiga gnäll på alla avblåsningar mot dem och icke avblåsningar som dom vill få med sig. Jag fattar inte hur domarna står ut med tjatet. Det verkar bli värre i år när de är mästare.

Visst har en del BSKT spelare synpunkter ibland men det är mycket sällan. Man går som regel bara därifrån.

9 år i SBL har härdat föreningen. Under många år har man aldrig fått någon som helst respekt från någon men nu är det lite annorlunda.

Coacherna i båda lagen är ”lika stora kålsupare” och då särskilt i en sån här match mellan två förbundskaptener.

Lite prestige fanns det garanterat mellan dem. Nu har Balibrea slagit alla förbundskapten kollegorna Degernäs, Källman och Ripinen. Snyggt jobbat.

På SBL´s hemsida har en Norrköping skribent skrivit bl a ”domarna hittar 2 osportsliga foul på Dolphins” och senare ”en till osportslig på Dolphins och Umeå får fri lejd till seger”.

Jag skulle förstå det hemmabetonade texten om den finns på Norrköpings hemsida men inte på basketligans. Inte seriöst sv SBL att släppa in det.

Uppsala i Fyrishov är det som gäller imorgon för BSKT.

Det pratas och pratas om Victor Gaddefors av på SBL play TV, men inte vinner Uppsala om bara han presterar. Lagspelet blir lidande när nästan allt skall gå genom honom.

Uppsala har varit sämre än väntat. Dom spelar ett ganska dåligt försvar och spelarmaterialet runt Gaddefors känns ganska svagt.

En förlust mot Uppsala skulle vara en rejäl setback och smolk i glädjebägaren för BSKT inför landslagsuppehållet.

Jämtland 38 – Kalmar 34 stod det i halvtid. Det har helt klart gått grus i Jämtlands maskineri.

Ett kämpande Kalmar kunde faktiskt hänga med till halvtid men sedan var foul belastningen för hög och tufft spelande Jämtland gled ifrån.

Hampton lämnar återbud till landslaget med förklaringen att han vill rehabilitera kroppen.

Jag tro inte på det utan efter att ha satsat två veckor från familjen vid senaste landslags fönstret och fått ynka 3 minuter (4 p) så är det inte värt det.

Det finns garanterat även ett samband med det egna lagets prestationer den senaste tiden. Han känner störst ansvar för sin arbetsgivare.Man behöver helt enkelt hitta forman. Förståeligt.

Fryshuset hade riktigt bra med folk på läktaren i gårdagens match mot Uppsala. Det var mest kids som knappast har betalat entré men det är inte det viktigaste.

Föreningarna som inte har publik måste försöka anstränga sig för att få folk till matcherna.

Konstigt vore det om inte Sveriges största basket förening 08 Stockholm kan få massor av kids till deras hemmamatcher.

Ställ in eller flytta träningar och matcher så att kidsen kan gå och se sitt eget lag spela live.

De lag som inte drar publik saknar förankring inom basketen i sin stad. Hur skapar man förankring ? Det räcker inte med att vinna matcher.

Godmiddag