Äntligen en vinst i Nässjö

BSKT ”tog en fin skalp” när man lyckades vända ett hotande nederlag till vinst efter förlängning. Under den första halvleken var det egentligen bara Jonte Karlssons utmärkta kommentators arbete som gjorde matchen intressant.

Jag har svårt att sätta fingret på vad som avgjorde till BSKT´s fördel. Nästan all statistik var jämn. Tror att det var det bättre lagspelet med 7 – 16 i assist och att domarna inte tillärt Nässjö grisa till det för mycket.

Jag får en känsla av att domarna har fått direktiv att striktare följa reglementet när det gäller rörliga screens, cylinder försvar och hand checking (om handen hålls kvar blir det foul) och det är bra. Jag ser samma skärpning även i Euroleague i år efter att ha sett två matcher.

Det som inte var bra av domarna det var att man tillät Drammeh ”hålla på” mot Gustav Hansson hela matchen. Drammeh försökte psyka honom gång på gång. Han skulle aldrig kunna agera på det viset ute i Europa. Det skulle kosta en stjärnsmäll i någon screen situation eller cut situation.

I mina ögon är ett sådant uppträdande osportsligt och det skulle förvåna mig om han får bete sig på samma sätt när han kommer till Umeå. Otroligt starkt av Gustav Hansson att hålla sig cool och dessutom levererar 30 pinnar rakt i fejset på Drammeh m. fl 

Hela laget skall ha stor eloge för sin fighting spirit. Att vända matchen till seger var stort. ”De tre Hansson musketörerna” levererade tillsammans 55 poäng och när dom får hjälp av Jefferson & Dunston med 32 poäng då kan man vinna mot flera lag. Om bara Butler skulle kunna leverera…..

På måndag är det hemmamatch mot Borås som hittills är obesegrade. Gårdagens match mot Uppsala var inte särskilt imponerande så BSKT har säkert en bra chans att ta hem en till seger. Det var ett tag sedan man vann mot Borås.

Godmiddag