Jag kan vara positiv när det finns anledning att vara det

Jag är kritisk mot FIBA för att dom inte styr upp domarna i alla länder.

Om inte reglerna börjar följas striktare då är sporten ute på djupt vatten. Det vackra spelet och lirarna försvinner. Det går inte att lira när försvararna får hålla i och knuffa bort.

Jag kan vara positiv när det finns något att vara positiv åt. FIBA´s Youtube kanal är ett ljus i höst och vintermörkret.

I måndags startade Champions League för herrar och snart även Euroleague för damer plus Eurocup för både herrar och damer. Nästan alla dessa matcher sänds GRATIS på FIBA´s egen youtube kanal. 

Det är ett sätt av FIBA att konkurrera med herrarnas Euroleague men det är även hård konkurrens mot SBL herr och dam. Jag misstänker att ganska många väljer bort att betala för streamade SBL matcher till förmån för gratis toppmatcher på youtube.

Jag trodde att grafiken vid SBL herrmatcherna skulle vara löst inför den här säsongen men nej. Även i år saknas lagfoul och 24 sekunder men en störande SBL flash har man lyckats få in iaf.

I kväll är det en högtidsstund för oss älskare av bra basket. Klockan 20.00 visar Viasat Sport öppningsmatchen i årets Euroleague mellan Panathinaikos – Real Madrid. Jag lär knappast följa Kalmar mot Köping kl 19.04.

BSKT reste mot Nässjö redan onsdag kväll och spelar först på fredag kväll. Att åka två (2) dagar före match är ovanligt men för att slippa den besvärliga resan nära inpå matchen och för att hinna träna i hallen så kan det vara nödvändigt. BSKT siktar på seger det är helt klart.

BSKT matchen kolliderar med Alba Berlin – Partizan Belgrad. Även om jag sympatiserar med BSKT så väljer jag Euroleague LIVE före SBL. SBL matchen kan jag ta i repris men bara om det blir vinst.

Tur att Champions League matchen mellan Teneriffa och Rytas gick igår. Det var en suverän match och det faktiskt av båda lagen. Sasu Salin sänkte Rytas med sina blixtrande treor. Marcelino, Fitipaldi och Fernadez var som vanligt suveräna. Teneriffa spelar kul basket. 

Rajacic rankar Uppsala på femte plats som basketstad i Sverige. Kan inte stämma för det gick inte att köpa ett par basketskor i sportaffärer i Uppsala den 1 oktober. En av mina spelare blev bestulen på sina skor i Fyrisskolans hall.  Han tvingades köpa innebandy skor (fanns det gott om).

Vilket jäkla surr om att Auriemma är på besök uppe i Luleå och vilket hyckleri om att han inte får ”prata om eller prata med” den spelare som han är ute efter.

Jag är inte särskilt imponerad av hans cv heller för han har alltid haft de bästa spelarna både i UCON och i USA´s landslag. Det hade varit mer förvånande om han inte hade vunnit allt.

284 960 det är antalet besök på HOOPS sedan den 5 oktober 2021. Det innebär 780 besök i snitt per dag. Det blir spännande att se om besöks frekvensen minskar nu när jag inte skriver om SBL dam.

Jag hoppas att Tapio Joulamo hjälper mig med den bevakningen för nästan 1200 besökte HOOPS igår och jag antar att dom läste Joulamo texten även om dom flesta som vanligt säger att dom inte har läst eller inte håller med. Hahaha……..

Citat NSD.se

Hemmalagets stjärna Viktor Gaddefors reducerade innan det var dags för Michael Gilmore klev fram. Först två straffkast fram till 66–63 och sedan en fin layup till 68–63 med 1.26 kvar – då var matchen avgjord.

Alla som kan LITE basket vet väl att med så mycket tid är matchen definitivt inte avgjord.

Godmiddag