Nils & Anton till Georgien med HU20 landslaget. Kul !

En toppning av DU20 laget var nödvändig för att vinna mot Bulgarien och så blev det. Det var viktigt att säkra platsen i A gruppen men, jag kan inte låta bli att påstå att en likadan toppning mot Frankrike hade kunnat innebära seger även i den matchen.

Herrarnas U20 EM grupp B startar fredag.På torsdagen kl 15.19 gick jag in på SBBF´s hemsida för att titta på den slutgiltiga truppen och fakta om laget. Resultatet blev nada. Det enda som fanns var motståndare och matchtider i de tre inledande matcherna.

Snälla SBBF det är nu dags att göra något åt hemsidan. Plagiera Finlands omedelbart och se till att det finns personal som har till uppgift att dagligen uppdatera vinter som sommar och oavsett om det är semester tider eller inte. Det är bara för dåligt som det är nu.

Jag tycker att det är fel att jag skall tvingas läsa på FIBA´s hemsida för att få lite mer fakta om matcher och statistik. Jag tycker dessutom att det inte är ok att kritisera föreningarnas hemsidor när inte ens SBBF´s är up to date.

NSD.se skrev i veckan en artikel om alla basket spelare som har fostrats i Luleå och deras framgångar och man slår sig för bröstet och pratar om miljön och att om man skall lyckas då bör man utbilda sig i Luleå.

Jag håller med dem. RIG Luleå och ligaföreningarna har fått fram många bra spelare under åren men inte så många som jag tycker att det borde vara med tanke på hur mycket dom tränar alla förutsättningar som finns och allt kvalitativt motstånd dom får matcha mot bl a i utlandet. 

Jag tycker att man de senaste åren har gått i stå. Jag har skrivit om det tidigare. Ingen håller så klart med mig men snegla i alla fall på årets U 20 herrar.

Uttagningen av herrar U 20 landslaget som jag fick nyss kl 15.51 torsdag och som startar sitt matchande i Georgien i morgon visar på att så är fallet. Bara en spelare från RIG Luleå men lillasyster i söder Umeå BSKT har med två spelare. Rig Mark har 3 spelare.

Nedan följer den aktuella truppen som jag fick direkt från Georgien av Nils Botold.

Truppen. Botold Nils Umeå BSKT, Broström Felix RIG Mark, Cupan Oliver RIG Mark, Delryd Melker RIG Mark, Falk Wilhelm UCAM Murcia, Forsling Sebastian New Mexico, Klintman Bobi Wake Forest, Lindqvist Anton Umeå BSKT, Mellquist Atle RIG Luleå, Myrthil Romeo J Dartmouth College, Månsson Jacob New Jersey, Sanne Tom Uppsala Basket. 

Fredag 17:00 Sverige – Kosovo, Lördag 14:45 Makedonien – Sverige, Söndag 17:00 Sverige – Georgien, Tisdag 19:00 Österrike – Sverige. Borde finnas en bra chans att spela sig tillbaka till A-gruppen med coach Jotti Nikolaidis. Lycka till.

Godmiddag