Värdelöst med bara bortamatcher i EuroCup

John Dickelman till Köping är en liten bomb. Det borde innebära att laget ändrar spelstil något. Dickelman var en coach som spelade rörligt men strukturerat och balanserat när han coachade i Sverige. Köping blir säkert vassare kommande säsong. Gehrke och Dickelman blir en tung duo.

Det är en dålig satsning att delta i Euro Cup som Jämtland gör eftersom det är gruppspel med 4 lag och knappast i Östersund. Vad är det för vits med att delta om man inte skall spela på hemmaplan.

Om Jämtland får något svenskt eller internationellt företag som sponsor som kan kombinera matcher med någon form av promotion då förstår jag.

Att bara spela för att få internationella matcher blir galet dyrt. Jämtland kanske har 1/4 mille extra på banken som dom vill sätta sprätt på. En ideell förening får ju inte gå med vinst.

Sammandrag på en ort innebär att Jämtland står för sin egen resa men all mat, logi och logistik är normalt kostnadsfri. En resa till Polen lär kosta nära 100 tkr om man tar flyg. En hemmamatch skulle ha täckt den kostnaden.

Udominate/A3 spelade flera år i Eurocup. Fram till 2021 spelade laget gruppspel alltid med 3 hemmamatcher. Det var de årens höjdpunkter för basketälskare i Umeå. Tyvärr så var det alldeles för få som kom och tittade på alla WNBA spelare som uppträdda i Umeå Sporthall.

Jag har inte öppet för kommentarer på HOOPS men det är ju inget som hindrar att du som har synpunkter skickar ett mejl. Jag kommer inte att hoppa i älven om du skriver att jag borde göra det. Jag kanske svarar om det känns rätt.

En som skrev och håller med mig i min åsikt om RIG Luleå skrev:  -”Självklart ökar sannolikheten att de ska producera bra spelare när de plockar dem med bäst förutsättningar”.  Hur många är från Luleå med omnejd???

Godmiddag