En fantastisk skytt enligt Balibrea

Läser i media att David Czerapovicz, 195 cm Guard är klar för Umeå BSKT. Bakgrund från  Högsbo Basket, Davidson Collage och senast några matcher i Polen. ”En fantastisk skytt” enligt Balibrea i media. Jag säger bara show me the shooting under pressure. 

Bourges vann match ett och två i finalrundan mot Lyon i det franska damslutspelet, men ikväll blir det Lyon som vinner på sin hemmaplan. Bourges har spelat med bra publikstöd och dessutom fått flyt i matcherna. Lyon har sett lite tagna ut men på hemmaplan med Tony Parker på läktaren löser det sig.

Vi är tre coacher som har ansvaret för ett pojklag U17 och flickor U19. Vi har valt att samträna lagen i IKSU´s lokaler uppe på Campus fram till 1 juli. Båda hallarna Helsingfors & England är väldigt stora och slukar lätt upp till 25-30 personer.

Helsingfors hallen har ett plastgolv som är mjukt och England hallen har parkett som är sviktande och mjukt så det finns ingen risk för benhinneproblem nu när vi måste byta från Sporthallen/UEA (baskethallen) Golvet skall bytas.

Jag blev lite nostalgisk och samtidigt ledsen inne i Helsingfors hallen när jag såg alla flaggor hängande i taket som visade hur många SM Guld och EuropaCup Guld som innebandy damlaget har tagit under årens lopp. 

Jag har svårt att förstå att föreningen IKSU släppte sålde/gav bort (välj själv) deras överlägset bästa PR redskap. IKSU var ett lag som nästan alla i Sverige inom inomhusidrotten kände till fram till separationen.

Det känns också konstigt att man inte har någon flagga hägnade i taket för sitt fina volleyboll lag som den 5 april 1998 vann SM Guld för herrar. Även då lade man ner herrelit volleybollen.

Du förstår säkert varför IKSU heller aldrig har blivit en maktfaktor inom basket i Umeå. De som har styrt och ställt under alla år har inte tillåtit en utveckling mot den amerikanska stilen av Universitets idrott. Synd tycker jag.

Egentligen borde flaggorna för alla innebandy guld hänga i Thorenhallen numera för det är ju IKSU som spelar där, eller hur. 

Noterar att media i Umeå mer och mer börjar inse och haka på att fotbollen i Umeå är och har varit i fritt fall under ett flertal år. Media har ännu inte börjat att leta fel men det är nästa steg om dom skall genomföra undersökande journalistik som allmänredaktionen gör.

Jag har upplevt det som att media har försökt att stötta och skriva upp fotbollen till höjder som dom aldrig har nått sedan Umeå FC spelade i Allsvenskan och Umeå IK var ett topplag i Europa. Det går att ”koka soppa på en spik” men soppan smakar illa.

Jag tror att lokalmedia faktiskt genom sitt haussande av fotbollen bidrar till att det inte verkar bli någon utveckling. Fotbollsspelarna är local heroes trots att dom spelar i en tredje division. Kan det vara så att är det här gäller även med Björklöven ? Man lyckas inte ta det där sista steget. 

Umeå har röstats fram som Sveriges Idrottsstad # 1 de senaste två åren. I år blir det inte ens topp tre (3) tror jag.

Godmiddag