Jag vill inte vara pessimist men…..

”Vem gjorde slut” Alvik eller  McCarville ? Det verkar kosta. McCarvilles favoritspelare lämnar laget. 

Ljunggren till Borås är lite oväntat men hon har rötterna där så hon kanske rundar av en lång bra karriär med något år på hemmaplan. Juhlin flyttar också till Borås och då lär även hon hamna i samma lag. Fyll på med fyra bra jänkare och 7Härad är med i matchen.

Om någon tror att det räcker med Ljunggren, Juhlin, Golob och ett par jänkare för att tillhöra den övre halvan då tror dom fel. 

Alvik gick verkligen in 100 % för att vinns SM guldet redan i fjol men det slutade i semi mot A3 och det har fått konsekvenser.

Jag tror att man valde att trappa ner och då stannade inte McCarville och inte heller några av dom ledande spelarna. Notera att jag bara spekulerar. Om jag har fel då hör väl ngn av sig.

Såg i en annons idag att A3 skall medverka i sponsorjippo den 16 juni. Det är en lite positiv signal. A3 har inte haft någon organiserad basket träning sedan sista matchen i april mot Luleå. Det är underligt med dagens idrott hur det kan vara. Uppbrott i april, återsamling i slutet på augusti. 

Umeå BSKT´s nya spanska ast. coach Gabbo drillar dagligen dom egna produkterna plus Lindqvist som finns kvar i Umeå. Det  har varit både förmiddags och kvällspass. 

Lindqvist som var starter i många matcher i fjol lär bli kvar i BSKT, däremot tror jag inte att Eddie Czerapowics blir det med tanke på de nya påskrifterna och de som har besökt Umeå. 

Balibrea har senaste veckan åkt till Stockholm för att återigen jobba som PT för Ludde Håkansson innan landslagssamlingen. Förmodligen ganska hyfsat extraknäck under semestern.

Den franska damligan avgjordes igår kväll när Bourges vann sin tredje raka match mot Lyon.  Stjärnspelarna Allemande och Johannas levererade inte och då kunde inte Lyon stå emot.  

Båda är start spelare i Belgien resp Frankrike. Min franska är svag men så mycket förstod jag att att deras insats fick betyget katastrof.

Elin Eldebrink gjorde bara 3 poäng men hennes sju assist var snyggt och en skön säsongsavslutning för henne med Euro Cup och Liga Guld.

Det blir nu minst sagt intressant att se hur det blir med prestationen i SBL dam. Hon kommer inte att ha spelare som Kristen Mann, Yacoboo och Rupert att samspela med.

Ser att det först idag blev officiellt med att Dawit stannar i Norrköping. HOOPS skrev om det redan för en dryg vecka sedan. Om han hade chansen att spela utomlands för lika bra eller bättre deg då tycker jag att han valde fel. Han skulle klara sig bra på rätt hög nivå med sitt skott.

NBL är den Nya Zeeländska basketligan. Dom lägger upp matcher på youtube ganska ofta. Jag har studerat några av de bästa lagen och konstaterar att dom nog inte skulle vinna mot topp 4-5 i den svenska SBL.

Vår liga håller ganska hyfsad klass numera mycket tack vara att vi får ha fyra (4) importer.

En sak är i alla fall helt klart och det är att domarna i den ligan NBL dömer HELT annorlunda än man dömer i SBL. FIBA´s regler följs strikt och man tillåts inte syssla med personliga bedömningar. Den enda jämförbara som finns är att man även där tillåter handchecking, men bara lite och inte mycket som i Sverige.

Herrlandslaget inleder snart förberedelserna för kommande matcher mot Finland och Slovenien. Givna är Håkansson, Anderson, Gaddefors, Birgander från senaste starting five men tyvärr har Czerpowicz tackat nej av personliga skäl. 

Han startade senast men hamnade sedan längst ut på bänken av någon anledning. Slängdes in igen när matchen var förlorad. Jag kan förstå honom om han tog det personligt. Han har varit ett svensk ankare i många år.

Förtroendet för Borg är stort trots bänknötning i Teneriffa,  Spires och Ramstedt verkar ristade i sten, Pantzar och Clarence verkar vara favoriter så dom tar nog plats. Då har vi tre platser kvar. Pohto måste vara given efter sina prestationer det senaste året liksom Larsson. och då finns bara en plats över för Erik Rush.

Coachingen tycker i alla fall jag var tveksam när man föll på ett så pinsamt sätt hemma mot Kroatien. Man spelade förutsägbart och rakt i händerna på Kroatien. Det verkade inte finnas en plan B när det gick snett. Ingen verkar ha vågat kritisera coachingen i media i alla fall.

Jag vill inte vara pessimist men jag tror inte det laget kan vinna i Finland, däremot kanske hemma mot Slovenien om Doncic tänker solospela hela matchen. Kommer Slovenien med fullt lag och spelar som ett lag då kör dom tyvärr över Sverige i Hovet.

Godmiddag