Kanske en resa till Östersund i höst ?

Kul att Jämtland skall spela Eurocup och att Norrköping funderar på Champions League kval. Båda kommer att få det riktigt tufft. Jämtland har en liten chans att gå vidare nu när dom slipper rysslagen, som är avstängda. Champions League kvalet är tufft. Mycket liten chans till avancemang.

Det kan bli en resa till Östersund i höst för att se Eurocup om något intressant lag hamnar i deras grupp.

Jag regerar mest över vilken stor nyhet det är helt plötsligt när herrlag skall delta. Udominate/A3 har spelat i Euro Cup varje år de senaste 7-8 åren men det har nästan inga hemsidor, sociala medier eller andra media uppmärksammat. Det är fortfarande stor skillnad på hur herr och damidrott behandlas.

Steve Kerrs statement vid presskonferensen i samband med conferens finalen var stark men det biter knappast på republikanerna som vill att lärarna på skolorna skall bära vapen. Jag brukar inte använda uttrycket sjukt men det är sjukt. 

Det är tyst på spelarfronten förutom om Eldebrinkarna men för en tid sedan snappade jag upp att Ellen Åström kanske väljer Uppsala. Inte så konstigt med tanke på tvillingarnas återkomst och Lundqvist och Claesson på kontrakt. Åström vill spela minst 25 minuter och det blir tight med minuterna i SBBK. 

Igår fick jag höra att Nathan Dawit skrivit på för ytterligare ett år i Norrköping.  Han har haft chansen att gå utomlands tidigare men tvekat. Jag trodde att han nu skulle ta chansen i år men nej. 

Ruffin är svensk och har bosatt sig i Nässjö så det var ingen överraskning att han skrev på för några år till. Jag tycker inte att han var särskilt bra i fjol. Alla lagen kan hans spelstil och kan försvara bra mot honom. Butler blev kvar i BSKT. Jag har samma åsikt om honom. Inte särskilt bra i fjol och alla kan honom redan nu. Överraska oss i höst.

BSKT har några killar på provspel i Umeå den här veckan. En forward på 204 cm och en Guard på 185 cm. Jag vet vilka dom är men avstår från att nämna namn. Båda verkar ha hyfsad framtids kapacitet men knappast spelare som gör större skillnad i SBL till hösten. 

Det går som vanligt tungt för Umeå fotbollen. Snart ligger alla lag i botten på tabellerna. Det är något som inte stämmer med fotbollen i Umeå. Det verkar aldrig bli något stabilt och rejält. Det beror inte på pengarna. Det finns deg så att det räcker.

Jag tror inte heller att den interna konkurrensen stimulerar. Det är något annat. Jag tror att det beror på för svaga coacher och ”för akademiska spelare” – tolka det som du vill.

Det är dessutom riktigt trist när man ljuger om publiksiffrorna. Jag såg Umeå FC mot Täby på plats i torsdags och jag kan garantera att hur optimistiskt jag än räknade så var det max 250 personer på läktarna. Umeå FC hade mage att uppge 536 personer till media. 

Umeå IK har sockrat sina siffror i många år men i år har man varit lite återhållsamma. Jag tror att bluffandes om publiksiffrorna slår tillbaka på föreningarna i det långa loppet. Nu skyller alla bortfallet på covid och det kanske håller även den här säsongen men inte mer om vi slipper en covid comeback. Marknadsföring i kombination med resultat ger publik oavsett sport.

Har du tänkt på att lokaltidningarna skriver lika mycket om spelarna som lämnar B-löven som om dem som tillkommer. Det är övermaga. 

Godmiddag