Ingen walk in the park…….

Helt rätt att godkänna 7Härad basket eftersom det finns prejudikat. Har ni glömt 2012 när KFUM Umeå helt plötsligt och oväntat bestämde sig för att lägga ner damelit laget KFUM Umeå Comets. Snabbt bildades en ny förening med namnet Umeå BBK eller nuvarande A3.

Allting gick väldigt smidigt trots att den nya föreningen fick ett helt nytt organisationsnummer och trots att KFUM hade sagt i media att laget hade gått back 1.7 miljoner under de senaste åren.

Sanningen är den att elit laget Comets inte hade några leverantör skulder däremot hade KFUM Basket som förening gått back några hundra tusen varje år under de senaste sju  verksamhetsåren så de ackumulerade underskotten blev 1.7 miljoner.

Föreningsdirektören och ordförande dundrade i media och kunde lätt lägga ner elitlaget utan motstånd. Ingen vågade ifrågasätta argumentationen.

Jag har för mig att även den klassiska föreningen Solna Vikings gick under på ett liknande sätt. Några dribblade till det hela så att det såg trist ut.

Det gick dåligt för Tarbes i den franska damligan. Förra coachen Gomez fick ta över efter Pinto. Enligt uppgift skall Pinto ha slutat självmant när han fick höra om lagets svaga ekonomi. Låter lite konstigt i mina öron. Som det ser ut just nu så åker Tarbes ur.

Det gick desto bättre för Bourges. E Eldebrink dominerar i laget och startade varje match i matcherna mot Landes. Magarity är viktig för Landes men Bourges var lite för starka.

Den 3:e och avgörande semifinalen vanns ganska enkelt av Bourges och dom får möta redan klara Lyon i finalen. Lyon är bra men jag tror att Bourges blir de nya franska dam mästarna.

Jag tror inte på en walk in the park för Eldebrinkarna och Halvarsson i SBL nästa säsong.  Frida & Elin har kunnat glänsa i en suverän omgivning av högkvalitativa spelare i Bourges och Girona. Halvarsson hade det tungt i Tarbes under det sista året. I den svenska basketligan blir det något helt annat med omgivningen.

Det som kommer att vara den största skillnaden är domarnas sätt att döma. I Frankrike är domarna bra och följer regelboken strikt.  Den svenska ”låt gå domar stilen” kommer att bli en obehaglig överraskning. Jag tippar att tvillingarna snabbt kommer att börja protestera över behandlingen eller blir det särbehandling. 

Godmiddag