Årets lyft 2022-2023 blir….

Jag ser att Asoro, Elias och Vågström är i baskethallen och tränar så dom blir nog kvar i Umeå, Edholm och Dellbro har högre studier på UMU kvar så där har vi fem spelare som jag tippar spelar nästa år. Jag blir heller inte förvånad om Uhrström vill göra sin comeback i Umeå efter knäskadan. Då har vi sex (6) spelare.

Jag hoppas att det blir lika många nya namn i damlagets laguppställning till hösten. Det kanske skulle innebära ett ökat publikt intresse. De enda som jag tycker höll måttet fullt ut av de utländska spelarna i fjol var Page och Degbeon. Williams var en osedvanligt misslyckad rekrytering.

Degbeon borde kunna välja och vraka bland många klubbar.  Jag blir inte förvånad om hon får chansen i någon av toppklubbarna i Europa. Kanske hamnar hon i Luleå. Det har hänt förr att spelare från Umeå har gått till Luleå.

Jag har inte sett till coach Enjebo i hallen sedan sortin i semifinalen men jag tippar att coacherna blir samma som i fjol även om jag kan tycka att det vore kul med förnyelse efter fyra (4) år.

Luleå flaggar för en satsning på Eurocup– men då måste någon kliva fram och sponsra kalaset. Jag tror att någon kliver fram med de 250 papp som behövs. Ett kalas blir det isf.

Luleå BBK lär inte ha några som helst problem att köpa ihop det lag dom behöver för att vara topplag i den svenska ligan. I Eurocup räcker inte ett bra SBL lag.

Jag tror att dom får behålla McCarty-Williams. Hon är lite för liten för en stor roll ute i Europa. Goss har betydligt större chans till ett bra kontrakt i t ex TTT Riga. Maggie Lucas trivs knappast i Sassari så dom ringer nog henne. Luleå fyller på med mer RIG och någon hemvändare.

Sandberg skrev påett nytt 2-års avtal och det  kan jag förstå. Tränare från Luleå har alltid passat bäst i Luleå. Där har man en viss stil och ”alla apostlarna lyssnar på översteprästen”. 

Kommer BC Luleå behålla Smith ?  Jag kan inte tro det. Hans spel är alldeles för ”obalanserat spektakulärt” precis som med Dickerson i BSKT. Det går inte att ha så ojämna spelare i sitt maskineri. Douvier har varit stabil nästan hela säsongen så han passar in. 

BC Luleå har deg som få andra klubbar så dom lär baka en helt ny deg inför 22-23. Dom kommer att försöka ta upp kampen med finallagen.

Jag tror att Öqvist blir kvar.  Jag använder ovanstående citat igen. Tränare från Luleå har alltid passat bäst i Luleå. Där har man en viss stil och ”alla apostlarna lyssnar på översteprästen”. Dean, Visscher och Tillman har lyckats bra men de som ifrågasatte deras arbete var många.

Öqvist har jobbat på professionell nivå i 20 år. Han har en oerhörd erfarenhet, är bara 46 år och har många år kvar om drivet finns och det tror jag finns. Familjen är en basketfamilj och den står säkert bakom honom så han blir nog kvar om han får lite bättre förutsättningar att jobba med. Kraven är höga.

McKnight till Borås igen.Njae han har inte imponerat i Finland. Jag vet för jag har sett honom spela för Kataja. Klubben Kataja är lite på dekis för närvarande. Pengarna finns inte så han lär ha spelat billigt och blir billig i Borås.

Årets lyft säsongen 2022-2023 blir utan tvekan det faktum att det blir fem (5) kvinnliga coacher i SBL dam. Jag tror att det är signalen som får fler att våga ta klivet. Kul.

Godmiddag