Stoppa trash talk och sexistisk musik i SBL och på alla nivåer

”Konsten att pratat trash talk” en stor del av basketen skriver Rajacic på FB. Har han inte fattat att FIBA vill ha inte det på det viset. Vill verkligen SBBF tillåta det med tanke på den nya uppförandekoden..

Trash talk eller skitsnack är emot spelets idé om fair play. I basketens hemland är det något som beivras i alla matcher utom i NBA. 

I NBA är trash talk en del av showen liksom lättklädda damer som skuttar omkring i pauserna. Är det verkligen det som vi vill ha i svensk basket ?  

På 3×3 planerna på städernas bakgårdar härskar bullshit och trashtalk men men det är något helt annat än organiserad basketverksamhet i spel fem mot fem.

Det är coachernas uppgift att se till att trashtalk inte förekommer i sitt lag och det är domarnas uppgift att beivra det på planen. Uppförandekoden igen.

Jag blir bara beklämd när Rajacic stimulerar till det som vi tränare gör allt för att bli av med bland ungdomar när det förekommer. 

Jag undrar om Rajacic även hyllar all den gräsligt sexistiska rap musiken som härskar i basketkretsar på många nivåer.

Om föräldrar skulle förstå texterna som spelas upp i samband med uppvärmning vid vissa matcher i SBL herr då skulle det bli livat. Det är dags att stoppa trash talk och sexistisk musik NU.

Bänkvärmarna har förresten snott Västerbottens Basketdisttriktsförbunds pin design som är 15 år gammal. Den ser näst intill exakt likadan ut. Jag tycker att Bänkvärmarna måste tänka till lite bättre och göra om och göra rätt.

U 21 SM spelades i helgen för första gången. Glädjande nog var Umeå representerade både bland herrarna och damerna.

U 21 är en helt ny kategori och jag har fortfarande inte sett ngn vettig förklaring varför den spelas. Det borde räcka med Junior SM för dem som är max 18 år. Sedan blir man ju senior eller hur.

BSKT föll i finalen mot Fryshuset. Silverplatsen devalveras något när klassiska föreningar som Södertälje BBK, Norrköping Dolphins, Jämtland, BC Luleå m fl valde bort deltagande i U 21. Klassen blir inte långvarig – tror jag.

Umeå har två (2) ggr tidigare varit i JSM finaler och det var 1982 då Cometerna förlorade i finalen mot Södertälje BBK och 1985 då Cometerna föll i finalen mot Solna Vikings.

KFUM Umeås herrar har varit uppe i semifinal 1976 då man förlorade mot Solna IF. Även 1977 var man i semifinal men föll då mot Södertälje BBK.

Godmiddag