Varför spelar vi inte om bronsmedalj ?

Jag är ganska säker på att flera s.k basketexperter tänker. Nog borde Riipinen ha vetat att Wilson kommer att ta det sista skottet och då borde dom inte ha bytt i försvar utan dom borde ha dubblat honom men så enkelt tror inte jag att det är.

Chuck har säkert räknat ut att det är troligt att dubblingen kommer och har förberett sitt lag för vilka passnings alternativ Wilson skall leta efter om han inte kan splitta dubblingen.

Nu kom det ingen dubbling så Wilson var bekväm med att ta det sista skottet vid ställningen 89 – 89. När man inte kan förlora på det sista skottet då kan en playmaker ta det utan att tveka. Halleluja vad kul för Jämtland. 

Jag tycker att domarna dömer riktigt bra och rättvist i stort sett hela matchen men Tabb blir foulad när han sätter 89 – 89 skottet. Kalpakas är närmast. Han väljer att släppa den kontakten. Jag tycker att den borde ha gett ett bonuskast. 

Det blir lite löjligt när publiken vrålar hela tiden direkt någon petar på en Jämtland spelare. Det är samma tjat som vi får höra även i Täljehallen när någon petar på Södertälje spelare. Lite balans tycker jag att man kan begära.

Har ni inte lärt er ännu att i SBL så får man spela så. Hand checka så länge du inte håller emot (hur kan domaren bedöma det) Kroppstackla så länge som du håller uppe armarna. Kanske dags att inför fyra domar system i SBL med två på varje sida av plan – skämt åsido. 

Årets bästa försvarare Schüberg blir återigen utfoulad när han inte får spela på det sätt som han gör när han knäcker guards i grundserien. Frustrationen är så stor så att han dessutom helt tappar sitt offensiva spel.

Dawit får inget utrymme alls och tar frustrations foul. Riipinen byter och byter och byter. Laget får ingen rytm. Norrköping är skakade. Guldet som ALLA har pratat om känns helt plötsligt inte så självklart.

Barcelona besegrade Bayern München ganska lätt igår och blev klara för Final Four i Belgrad 19 – 21 maj. Guarden Laprovittula blev Barcas stora seger organisatör med 5 av 7 på treorna och season high. Det hade varit en stor skräll om BM hade vunnit. Barca möter nu Real Madrid i semifinalen.

Olympiakos spelar mot Monaco ikväll och inte igår som jag skrev tidigare. En Monaco seger skulle också vara en stor skräll eftersom Olympiakos blev tvåa i grundserien med 19 vinster. 

I Finland blev dammästarna klara härom dagen och det blev återigen Peli Karhut, Helsingfors. Blir intressant att se om någon av deras stora profiler hamnar i Sverige nästa år. Naomi Davenport har varit mycket bra liksom Zykera Rice (med det blåa håret). Luleå verkar leta i Finland ganska ofta.

Sara Toeaina som spelade med Telge för två år sedan gick tillbaka till Kuovottaret och tog sig ända till final där hon var sitt lags toppspelare.

På herrsidan spelas just nu finalerna mellan Kauhajoki och Salon Vilpas (1 – 0). Jag tippar att Kauhajokis hemmaplan och minst sagt fanatiska hemmapublik bär dom till en ny seger. 

I Finland spelar man om bronsmedalj men bara med en match på neutral plan. Det tycker jag är kul. I år möttes Helsingi Seagulls och Kataja. Kataja som har sladdat långt ner i tabellen hela säsongen tog hem medaljen. Jag tror att det var ganska stort för dem.

Torpan Pojat vann bronsmatchen på damsidan mot Helsinki Basket Academi.

Godmiddag