Tradition skapar kultur. Blir det ngt Jubileum ?

Varför foulade inte Norrköping direkt den frågan har flera ställt.

Jag vet inte men jag tror att man är rädd för att åka på en osportslig som under grundserien har delats ut i parti och minut. Notera att nu helt plötsligt så delar man inte ut sådana lika enkelt. 

Domarna har som vanligt höjt toleransnivån på allt precis som i hockeyn.

Det är sanslöst enligt mig. Varför har vi regler om de inte följs och då särskilt i de viktigaste matcherna för säsongen nämligen i slutspelet då allt skall avgöras. Risken är stor att det inte är rätt lag som vinner. Jag hård drar det igen och anser att domarna styr pga det svensk baskets framtid.

Om domarna dömer riktigt vasst idag då tror jag på Jämtland även om det är i Norrköpings kula. Om Guinn spelar bra då är jag säker på vinst men Tabb kanske börjar sätta tokskott från halva plan den här gången. Vem vet.

Krönikören i NSD.se skriver att det surras i Luleå om Östersunds Kraker och A3´s Asoro. Jag kan förstå att dom kan finnas på Luleå BBK´s önskelista. Krönikören har ju nära känningar i ”baskethuset” så då stämmer det säkert.

Jag tror att båda blir kvar i sina fjolårs klubbar. Trivseln är viktig för Kraker och hon älskar Östersund och den familjära stämningen. Kanske är det viktigare än pengarna som Luleå kan erbjuda. Jag tror att även Asoro blir kvar om A3 lever vidare. Hon har starka band med Umeå idag.

Jag är nyfiken på vad A3 kommer att heta kommande säsong. Du som läser HOOPS vet att jag har spekulerat i B2 eftersom Bredband2 är det nya namnet på A3. Någonting måste i alla fall skilja Umeå BSKT och Umeå BBK åt för i text TV och i flera tidningar skriver dom Umeå om både herrarna och damerna trots att det är olika föreningar.

Jag tvivlar på att Luka Doncic kommer till Sverige inför nästa kvalmatch mot Slovenien. NBA har en regel som innebär att den NBA försäkring som spelarna har endast täcker 28 dagar med landslaget. Om Doncic deltar i det 3:e fönstrets kvalmatcher då räcker inte dagarna till för hela resterande landslagssommaren. Serbien har redan räknat bort sina NBA stjärnor.

Champions League Final Four kl 18.00 i kväll på youtube semifinal #1 Holon, Israel – Teneriffa och klockan 21.00 Ludvigsburg – Manresa. Det missar inte jag. Då får Norrköping – Jämtland bli en repris kanske i morgon.

EASY BASKET sammandrag den 24 april gav en flashback 

1982 flyttade jag till Skellefteå för att bli klubbchef och headcoach för herrlaget. Målsättningen var att föra laget till div 1 asap. Det gick bra och vi var i ettan efter två säsonger med stor hjälp av Ike Person som vi värvade till Skellefteå 1983.

KFUM BBK Skellefteå var en nybildad förening och en utbrytning från KFUM Skellefteå och saknade därför ett eget klubbmärke.

Jag skissade på en ide men fick samtidigt tips om att Sven Åke Svensson som var head coach för Clemensnäs Hockey var duktig på att göra klubbmärken. Kontakt togs och ”Svesse” kom med förslaget.

Vi tackade ja direkt eftersom det var ett så speciellt och snyggt klubbmärke och ”Svesse” bjöd på designen.

Till min stora glädje ser jag att alla lag från Skellefteå som deltog i senaste Easy Basket i Umeå hade just den loggan på sina dräkter. Det är viktigt med traditioner. Det skapar en bra kultur.

Det som är intressant det är att just i år så är det 40 år sedan föreningen bildades och klubbmärket designades av Sven Åke ”Svesse” Svensson. Han är idag 73 år och sedan 1998 aktiv som agent för NHL laget Boston Bruins. Jag hade nyligen kontakt med honom och han mår bra och hälsar till alla.

Blir det något 40 års Jubileum tro ?

Godmiddag