Blir A3 i stället B2 ?

Jag är glad över att eleganten Gustav Hansson har skrivit på och blir kvar i Umeå BSKT, men framförallt så hoppas jag att han får några riktigt bra ”lekkamrater”.

Frågan om antalet utländska spelare i den svenska basketen har återigen väckts upp. Det är diskussionsforum på FB som redovisar de svenska spelarnas ringa betydelse i SBL dam. 

Det är bra för det har gått alldeles för långt med antalet utländska spelare. För några år sedan vara det sex (6) tillåtna och nu är vi nere i fyra (4). Redan till nästa säsong förhoppningsvis nere vid max två (2).

Personligen tycker jag att vi endast borde tillåta svenska medborgare att spela om det svenska mästerskapet. I det fallet är tom det nu krigförande landet i öster före oss.  

I Eurocup för damerna är det tillåtet med två (2) amerikanskor. I herrarnas Eurocup gäller fyra icke EU/EES spelare men vad spelar det för roll när det inte finns svenska lag som deltar i dessa cuper. 

A3 har spelat i Euro Cup före pandemin. Kanske har det ”gått över” nu och man nöjer sig med några bra träningsmatcher i Finland före säsongsstart och SBL.

Förresten vad skall A3 heta till hösten ? Företagsnamnet har upphört och heter nu Bredband 2. Kanske blir lagets nya namn B2. Bredband2 står det redan i mittcirkeln i baskethallen i Umeå.

Fick igår höra att baskethallen är stängd från den sista maj och hela sommaren för att man ”kanske skall” byta golvet igen. De som vill träna basket hänvisas till Midgårdshallen på regementsområdet. Det är en hall med plastgolv, korgar som inte går att exakt ställas in på 3.05 meter och dessutom saknas tillgång till gym. 

Basket för barn & ungdom kan drivas i den hallen men inte för seniorer och juniorer. Om detta är ett faktum att UEA stängs så är det ett stort avbräck för t ex Umeå BSKT som förmodligen räknat med regelbunden träning i sin egen hemmahall under hela sommaren.

Jag har svårt att förstå att golvet måste bytas igen.  Mitt lag har tränat i hallen två ggr i veckan och vi märker inte av några problem. De döda punkterna är åtgärdade. Ingen har fått stickor i rumpan. Bättra på den svarta färgen och lacka golvet så att det blir högglans. Då är alla nöjda.

I kväll är det dags för match # 4 mellan Jämtland och Norrköping. Matchen börjar 18.30. Jag ger den en chans igen. Om det blir basket och inte ”brott mot spelets idé” då kanske jag tittar på hela matchen.

Det finns något ”Så mycket bättre” att titta på i kväll i Viaplay nämligen de femte avgörande matcherna i herrarnas Euroleague mellan Barcelona och Bayern München kl 20.00 och Olympiakos – Monaco kl 20.30.

Godmiddag