K.I.S.S

Jag vet inte om du har förstått det men jag läser inte allt som folk skriver och poddar om eller vad dom har för åsikter på sociala medier. Jag har min egen åsikt. Take it or leave it.

Det märktes tydligt att domarna kände pressen efter de två inledande matcherna mellan Norrköping och Jämtland som blev fysiska holmgångar. 

I match # 1 for spelar omkring som käglor på en bowlingbana utan avblåsningar och det var inte konstigt att Hampton åkte på en knäsmäll. Det var bara ren tur att ingen fler blev allvarligt skadad.

I match # 2 åkte Jämtland på en massa foul trots att det var hemmalaget som spelade försvar på eller över gränsen för vad som är tillåtet. Det är MIN åsikt. Norrköping fick bosätta sig vid straffkastlinjen och vann matchen där.

I match # 3 insåg båda lagen att domarna kommer att vara på tå för att undvika mer kritik i media och så blev det.

Norrköping spelade inte lika tufft och Jämtland spelade som vanligt. Då blev det en ganska jämn fördelning av foul och dessutom en ganska trevlig basketmatch.

Den här gången orkade jag titta på hela men i efterhand. De två inledande hade så värdelösa domarinsatser så att spelet blev därefter. Jag prioriterade annat när det var dags för match 3.

En kunnig kompis som var på plats i Östersund sade att många i publiken uppträdde gräsligt och att det absolut påverkade domare och Norrköping. Gästerna är ju van vid sin partiska hemmapublik och extremt partiska och osportsliga speaker. Nu var det tvärt om men notera – en juste speaker.

I Östersund sitter hela publiken mycket närmare spelplanen så publiktrycket blir hårdare.

Inför match # 4 i morgon finns det stor chans till en ny Jämtlands vinst om dom kan fortsätta att bromsa ner Norrköping. Gästerna spelar som bäst när dom får springa och ta snabba avslut. När dom måste spela fem mot fem då är Jämtland lite bättre än Norrköping – tycker jag. 

Höjdpunkten med matchen var halvtidsintervjun med 158 cm, Hasse ”Linken” Lindqvist som inte bara var populär profil i Östersund på 70-talet utan lika populär i KFUM Umeå under 80-talet. Snacka om basket lirare som kunde lira trots sin ringa längd. One of a kind.

-”Det är mycket bök & stök i herr elitbasketen. Jag tycker nästan att dambasketen är roligare att se på med mer teknik” sade Linken.

Han är en klok gubbe. Jag håller med honom men inte till 100%. Jag gillar alla basketlag som försöker att spela juste och som inte spelar för komplicerat. Jag säger bara K.I.S.S som i basketens hemland betyder ”Keep It Stupid Simple”. Jag kommer aldrig att älska den strikta strukturen.

Om du inte tittar på kvartsfinalernai Euroleague då vet du inte hur bra basket ser ut. 

Bayren München vann med 59 – 52 hemma mot Barcelona. Det var överraskande och nu står det 2-2 i matcher och i morgon avgörs den matchen när Barca spelar hemma.

Även Monaco skrällde till med en ny vinst mot Olympiakos och den här gången med 78-77. Även i den matchen står det 2-2 med avgörande i Athen i morgon. Mike James var den stora matchvinnaren inför kompisen KD som är utslagen med sitt Brooklyn.

Real Madrid gick vidare med 3 – 0 mot Maccabi och Anadolu Efes gick vidare med 3 – 1 mot Olimpia Milano.Sex matcher kvar av den här Euroleague säsongen. Fyra av dem spelas i Final Four 20-22 maj i Belgrad.

Godmiddag